inför 2012

Har endel nyårslöften och mål jag vill dela med mig av!
Känner på mig att 2012 kommer bli ett år att minnas, ett år som jag aldrig kommer att glömma, det är på känn asså!

Mina nyårslöften

- Göra läxorna lite mer ordentligt och öva inför prov mer. Har ju ganska lätt i skolan, men om jag vill nå högre betyg borde jag nog plugga lite mer. Jag läser lixom det jag behöver men inte mer, men nu ska jag göra det!

- Hinna med att vara med kompisar. Har varit rätt dålig på att hinna vara med kompisar detta året, det ska verkligen förbättras!!

-
Ut o springa och vara mer noga med att äta rätt mat. Tränar ju fotboll, men på söndagar finns det oftast ganska mycket tid över, och istället för att sitta vid fb så ska det ut o springas! Och även äta mer i skolan och äta ordentlig middag hemma. Ingen skräpmat!! 

- Hjälpa till mer hemma! Plocka ur diskmaskinen, hålla ordning på mina kläder, inte slänga grejer överallt,, ah hålla ordning och hjälpa till! Kan även bidra till att pappa kör till träningar och sånt då ;) 

- Skippa datorn! Jag har varit beroende av facebook och bloggen FÖR mycket under detta året. Ska fixa roliga tidinställda inlägg under skoldagen så att jag kan vara i stallet i lugn och ro över eftermiddagen och fb och bloggen endast en kortis när jag kommer hem , resten av kvällen LÄXOR och annat som är bra.. Har haft mycket bråttom i stallet för jag måste hinna hem och kolla facebook och blogga innan läggdags, men det ska ändras!  

-
Inte bråka med min syster för mycket. Ska bara ignorera henne när hon håller på :)

Detdär var mina nyårslöften för 2012, ska verkligen göra allt för att dom ska hållas! 

mål för 2012

Lära känna Mirre mycket bättre och ha roligt tillsammans!

- Starta LB! (Om känslan där är bra där, starta LA) 

- Få ett lugn i galoppen och förbättra dressyren ännu mer. Ev. starta en L:C på hösten.

- Ta med Mirre upp till lunden, regelbundet.

Det är huvudmålen för 2012, har flera mål som jag håller för mig själv också!:)


nyårsafton!

Idag är det den sista dagen på 2011!
Dagen kommer först spenderas med min älskade ponny, har inte riktigt bestämt mig än om hon får en vilodag eller om vi tar en tur ut? Känner mig ganska pigg, men det gjorde jag igår också men sen fick jag otroligt ont i huvudet och då orkade jag inte mer..
Aja, får se!

Sedan ikväll kommer några hit först och äter middag och sen går vi till några innan tolvslaget och är där resten av kvällen/natten och smäller raketer och sånt! ;) Glöm inte att ta in era djur ..


JÄVLA IDIOTER

Raketer ska endast smällas på nyårsafton, det säger jag bara!
Det var några som smällde idag, mitt ute på landet, hur fan tänker dom?!?!? Ute på landet, tror ni inte att det går djur ute kl. 4 på eftermiddagen på en helt vanlig dag eller?

Hästarna blev helt vettskrämda,
fattar verkligen inte hur folk tänker asså. Man ska smälla på nyårsafton vid 12 slaget, that's it! För då vet alla att det kommer smällas raketer och då har de flesta djuren redan tagits in eftersom alla vet att det smälls då.
Men kl. 4 på en helt vanlig dag är inte okej.

TÄNK PÅ DJUREN FÖR I HELVETE!!!!


Inköpslista gbg hs 2012


Rött och limegrönt pannband från charlies! - Tävlingsset, ev detta - John Whitaker byxor - Kingsland tröja - Professional Choice boots - HV POLO handskar  - Kingslands strumpor  -

Jag har även räknat ut vad detta kostar, och det kommer att kosta ca. 4000 :- och jag har 3900 kr just nu så det fattas bara en hundring så har jag allt jag vill ha :) Kanske ändrar och köper ett annat tävlingsset som är snyggare, men just nu är det detta iaf som planeras att köpa! Mamma är ju med så det lär väl bli lite extra grejer också ;) Allt finns på cheval & charlies och dom brukar ju vara där, och det mesta här finns väl lite överallt skulle jag tro!
Jag har mest siktat in mig på de bruna jw byxorna, men får se hur det blir !
- har ni planerat eran shoppning på mässan än? :)

TAGGA GBG HS 2012 !!!!


Äter frukost nu!

Sitter äter frukost nu! Aningens sent kanske men så blir det när man vaknar vid halv 12 ;)
Idag ska jag väl slappa bara och rida lite senare. Ska försöka hinna så att jag kan rida ut idag istället!

Känner mig lite halvsjuk, hostar och lite ont i huvudet.. Hoppas det blir bättre för jag orkar inte med att bli sjuk nu vid nyår och när vi ska åka utomlands :(
Aja, vi hörs senare!


har en rad med bilder från i tisdags kvar som ska redigeras!


2011 lider mot sitt slut..

Vad ska man säga om 2011.. ?
Jag har blivit av med min bästavän, men även fått en ny..
detta inlägget handlar mest vad som har hänt i hästväg.

Året började med att på självaste nyår så fick jag åka upp till stallet för att Alice var blockhalt. Det visade sig att det var en rejäl sträckning i en muskel på innelåret. 1 vecka vila i paddocken. Sedan kom vi igång igen, och jag minns det underbara passet i februari. Mamma filmade det och tog kort. Allt hade släppt, hon gick som en klocka! Från att ha gått med huvudet rätt upp i vädret till att gå i form i alla tre gångarterna, jag själv (med lite hjälp såklart, hade ingen tränare direkt) hade klarat detta på nästintill egen hand) 
Lite bilder på min älskade Alice från februari 2011 , 









All den lycka tog slut en fredag alldeles i början av mars. Hon blödde från näsan och vi ringde och kollade va det va. Vi fick pencillin som vi skulle ge. Återbesöket kom, och det hade spridit sig, pencillinet hade inte hjälpt ett skit. Svamp i bihålerna.. 
Såhär skrev jag på min förrförra blogg om den dagen, 28 mars 2011... 
"Alice ska avlivas.
Det hade spridit sig till bihålerna och då måste man operera (borra hål) och det är inte säkert att det kommer bli bra och det kostar mellan 70-100.000 kr. Hon har jätteont och veterinären tyckte det var bättre att hon skulle somna in. Dessutom är det inte ens hälften procent säkert att det blir bra och det var tydligen enorma biverkningar. Vet inte riktigt när det blir men snart.
Dethär var absolut det värsta som kunde hända, hade verkligen inte anat att det skulle sluta såhär.
Ska avsluta de sista dagar med riktigt långa borstningar och mycket mys!

Ush, det här är verkligen hemskt ! :'(
Bloggar nog inget mer idag, har ingen lust till det.. "

Ush, sitter och gråter när jag skriver detta.. Den 3 april hände det, då fick min bästavän somna in :'( 
sista bilden som togs någon dag innan, sista gången jag satt på henne. 

det läskiga är att de är så jädrans lika, de ser nästan likadana ut i ansiktet, och ögongen.. Den sista gången jag såg Alice var när hon åt och kollade ut genom fönstret, hennes blick, hon visste att något var på gång..
Ja, där var min och alices resa slut. 8 september 2009 - 3 april 2011. Vi hann med mycket under våran korta tid!

Sedan började min tid med robban, red han som mest under mars - juli! Han var en pigg grabb, som älskade att hoppa! Vi var ute på en utbildningshoppning den 23 april, vi hoppade då 70 & 80 cm. Felfritt båda två! Han var riktigt rolig att rida iallafall. Men nu är han utlånad på foder men hoppas att han kommer tillbaka snart :)
Började även att rida Tova mer under sensommarn! 







Den 16 september provred jag en fin liten ponny, vid namn Mareen. Blev helt dunderkär! Provred en ponny dagen efter, men jag hade i princip redan bestämt mig! Mareen "Mirre" var den ponnyn jag ville ha! 
Hon gick igenom besiktningen och den 24 september kom hon hem till mig! 
Men 5 dagar efter, 29 september, då kom jag ut i hagen och Mirre ville inte gå med mig in. Jag kollade om bak på benen, och så var det helt svullet och det blödde. jag ringde pappa direkt och veterinären. Och mindre än en timma efter det var vi påväg till veterinärkliniken i skara. Hennes ledkapsel hade gått i sönder, och det rann ut vätska. 
På skara fick hon vara i 8 dagar. Det var lycka när hon kom hem igen! Vi hade fått ett schema att gå efter. Bandaget togs av ca. 10 dagar efter att hon hade kommit hem, och då kunde vi börja gå korta promenader i 3 veckor. Jag gosade med henne och ryktade henne rejält varje dag. Efter dom tre veckorna var det uppsuttet skritt som gällde, ytterligare 2 veckor. Efter det började vi trava, mitt smile var uppe till öronen kan jag säga! 
Skulle öka med 5 min trav var 5:e dag. När vi travade 30 min kunde galoppen påbörjas. 


bilder dagen innan skadan skedde.



Så, nu står jag sitter jag här, med en helt frisk ponny och en ny bästavän! Denna skadan har nog ändå gett oss något, att vi har fått lära känna varandra riktigt, att mysa riktigt mycket och att sätta igång henne helt från början. Hon går helt super varje ridpass, lika roligt att rida henne varje dag. Och piggheten tyder nog på livsglädje och framförallt att hon inte har ont någonstans! Är superglad över att detta har gått så bra, detta kunde ha slutat riktigt hemskt.. 
Nu ser vi ut såhär, bild från igår..


biffig och pigg ponnyy :D

Men ja, ett blandat år var detta faktiskt.. Dåligt för att jag förlorade min älskade alice men glatt för att jag fick hem min fina Mirre.
2012 ska bli ett bättre år, med massor med roligt och tävlingar med min nya ponny!  


ser du stjärnan i det blå, ja den lyser för oss två ♥


chilll ouut yää

Hemma från eldsjälsgalan nu då! Någon som såg mig? ;D Hehe, det var rättså nice, dock vann jag inte på bingot eller nånting.. Typ som vanligt! Eric Saade och Nanne var ju där, och LASSE STEFANZ .. Haha såg ni vilken ölmage han hade eller..? Han som sjöng alltså.

Aja, ska bara chilla vid datan resten av kvällen/natten. Får sova hur länge som helst imon ju :))) Kan väl tänka att jag kommer somna vid 3 eller något! Så vi lär ju höras innan dess.

ciaooo ,
//idacarlsbogård


HÅLL UTKIK!

Nu börjar eldsjälsgalan, sätt på TV4 allesammans!


storm ute

Ja, det regnar och blåser jättemycket här! Var det dagmar som stormen hette denna gången? .. 
Hoppar nog över att rida idag, ska istället borsta henne och klippa manen igen, för den blev rätt sne förra gången och jag har inte orkat ta tag i den ännu ;) Sen ska jag nog rykta henne lite extra länge! Det förtjänar min lilla prinsessa idag.  

Ikväll ska jag på Eldsjälsgalan! Vet inte vart jag sitter eller så men det sänds ju i TV så ni kanske ser mig? :) Eric Saade och nanne grönvall ska dit iallafall, det vet jag. Kommer nog inte uppdatering för en senare ikväll då!
Men ni får ha det supert sålänge så hörs vi!


gillar bilden <3


Tagga GBG HS!

Fick mycket pengar nu på jul, och nu ska det sparas!
Hade tänkt att nästan allt ska gå till gbg hs! Har räkat ut att jag kommer antagligen ha + 3500 :- att handla för på gbg hs! Tror att jag kommer komma hem med massa nya grejer!

Ska gå på hela fredagen och lördagen :)
- när ska mina läsare gå?


blandannat ska massa kingslandgrejer inhandlas 8)) 


Ridsport event 2012

- Ska ni gå på ridsport event 2012?

Jag tror att
jag ska göra det iallafall! Har redan frågat om jag får, så det är klart.
Men sedan måste jag hitta någon att gå med, har frågat alice och lousie, om dom kunde nog! Sen skulle kanske vi och caroline bågfeldt gå också :)
Tror detta kommer bli riktigt lyckat! Detta arrangeras ju av Linn Olsson i samarbete med inWest, festen ska vara på Berg 211, samband med gbg hs, i en jättefin lokal! Och det ska komma massa bloggare och så!
Tror att biljetterna skulle kosta ca. 100 kr!


Hallojj,

"Redan" uppe, ska dra mig upp till stallet snart! Longering som gäller, sedan kommer erika och vi ska förbereda lite för ungdomssektionens filmkväll!
Uppdaterar mer senare..


randoooooom


//idacarlsbogårrd


HAHAHAHHAHAHAHAHAHAH

hahahah assååå waaah..












M & M

Här kommer några bilder på mimmi och mirre! Bilder sen 25/12..













Duktig syster man har eller? :)


varför landa när jag flyger fritt?

Nemen tjeeena!
Har druckit varm oboy och ätit rostade mackor nu, och sitter med datorn nu i sängen!
Tänkte att lägga mig rättså tidigt idag, ska upp hela halv 10 imon ..

Ridpasset idag gick suuuupert! Hon var jättelugn när vi kollade runt, lite spänd och kollade på dom andra hästarna där men annars var det lugnt! Lätt att lasta osv.
Hon var oerhört mjuk idag, både i traven och galoppen. Dock blev hon lite pigg i galoppen och ville gärna springa iväg, men det är en träningssak! Annars travade vi över bommar och sånt och det gick bra.
Mimmi red lite i slutet också, jätteduktig! :)
Så det gick jättebra att ta med henne till Lunden, inga problem alls! Dessutom tar det typ 4 minuter att åka dit också. Nästa gång vi åker dit, efter jullovet, så ska jag antingen ta med henne på lektionen eller ta en privatlektion för Pernilla där, hon brukar alltid komma med bra tips !
Bilder blev det helt klart, dock blev dom väldigt mörka, men så är det i ridhus!

Dagens outfit!

Jag:
Hjälm -
Lamicell
Långärmad tröja - Kingsley
Väst - Jacson
Ridbyxor - JW
Stövlar - Hööks
Vantar - Ullared

Mirre:
Schabrak -
Lamicell
Sadel - Dominus
Magplatta & Martingal - Glengordon
Benlindor - Eskadron
Träns - Vet ej

Där har ni den också,
//Idacarlsbogård


Christmas 2011 ♥






Vårat uterum är klart för typ en vecka sen! Så här ute var vi dehär två dagarna! Varmt och mysigt :)
hahah igga mej.. Mormor och morfar var här en liten kortis på förmiddagen.



Min syster delade ut julklappar!


Bakat!

Hälloj!
Vaknade vid 11 idag, jättegött. Gick upp och chillade vid datorn och nu har jag precis bakat muffins som ska vara till ungdomssektionens filmkväll imon. Ska snart äta och om typ 2 timmar ska jag upp till stallet och sen åker vi till Lunden och rider i deras ridhus.
Bloggar sedan när jag kommer hem.


vilket steg hon har aso!


Ny design!

Hejhej!
Nu är designen uppe, ska fortsätta fixa lite andra grejer också som inte är klart än.



- vad tycker ni ? :D

// idacarlsbogård


MOHAHAHAHAHAH

VI VANN!!!!!!!!



veckoschema!


Ska försöka rida ut så mycket som det går denna vecka! Kanske byter ut longeringen till att gå ut på en promenad och dressyren till att rida ut också! Hinner ju annars inte med att rida ut så mycket så får passa på nu när jag kan rida när det är ljust!


Ny ridväst!

Fick en ny ridväst i julklapp, av märket jacson! :)
JätteSKÖN!


här ser ni västen bakifrån iallafall ;)


1 vecka ...

.... kvar tills jag åker till fuerteventura!


bilder del 1

Här kommer bilderna från ridpasset igår!
fotograf: Syster





pigg ponny!








steget är ju inte dåligt asså!





























ett urval av bilderna var det här :)
- hur tycker ni att det ser ut?


r u b r i k

Hej!
Kollar på världscupen från förra helgen nu, väntar på att erika och hennes familj, dom ska fika här!
Idag red jag ut en tur på 1 timma ungefär med Pia och syster! Hon var väldigt pigg, och i början var det nog inte ett enda skrittsteg, dock gick det bättre mot slutet när hon lugnade ner sig :)

Imon ska jag åka med Mirre till Lunden, ska inte rida nån lektion utan bara rida i deras ridhus och se hur hon är på andra platser. Ska bli spännande ;)  


snart kommer bilderna från igår också!

//idacarlsbogård


dagens failbild!

Haha en liten failbild från idag ;)


Dagens ridpass

Haha, detta är så konstigt, efter att jag sa att jag inte skulle uppdatera så fick jag mer blogglust ändå! :) Haha det hjälper verkligen med att bara skriva att man vill ha bloggpaus, men man dras till bloggen snabbt igen ändå.

Idag red min syster Mirre för första gången! Det gick jättebra och hon red mirre jättebra faktiskt. Hon tyckte att hon var jätterolig att rida! Sedan red jag Mirre, såklart ;) Hon var superpigg idag också! Jag fotade mimmi och mimmi fotade mig så var beredda på bildbomber!
Ska försöka hinna redigera dem imorgon. Red även i det nya schabraket som hon fick, det är limegrönt men det ser vitt ut på bilderna..

två provsmak iaf.

haha det ser ut som att hon är inklippt i bilden?


inte världens bästa form, men go bild!
¨
Nu kommer mammas släkt hit, så det blir en julafton till! Hoppas att jag får lite mer pengar :3
// idacarlsbogård


All I want for christmas is you <3

Har haft en underbart julafton!
Har fått massor med grejer, är supernöjd! Har firats med min underbara släkt från pappas sida. Idag  blir det mammas sida, vid kl 16 skulle dom komma så ska rida ut på Mirre en stund innan.
Mirre har fått ett schabrak i julklapp, limegrönt :D

Hoppas ni också har haft en underbar julafton!
Ska även säga att under jullovet nu kommer det inte vara bra uppdatering. kanske något inlägg per dag eller kanske inte några alls. Beror på hur mycket jag orkar och hinner! Känner att jag vill hinna med allt innan jag åker till fuerteventura, träffa kompisar och rida och så!
Men fortsätt kolla, någon dag kanske jag får världens kick och gör flera inlägg :D

Måste ju bara påpeka att jag älskar kalle ankas jul <3


JULAFTON

God jul!
Ha en bra julafton, vi hörs nog ikväll!


gilla sidan!

gå med här om ni är emot reglerna om logga på utrustningen !

http://www.facebook.com/pages/Alla-vi-som-%C3%A4r-emot-ridsportsf%C3%B6rbundets-nya-regel-om-loggor-p%C3%A5-utrustning/313938485306610?sk=wall <---------- där


gomorron!

Godmorgon!
Har städat rummet och NU ska jag äta frukost :D Ska fortsätta att städa lite och senare blir det stallet. Markarbete idag tänkte jag.

btw, imon är det julafton! Visste ni det..?


fin morgonfriss!!


Before i die



























Finns så himla mycket mer man vill göra, men detta är lite av det!


HAHAHAHAHHA

vem säger att tjejer gillar att baka?
klockren


tagga natten

Har varit i kungälv och träffat benjamin och även fikat på tant rut med mamma och syster! Mysigt va de.
Nu ska jag skypa med carro och sedan sova.

Ska fixa massa tidinställda och utkast som ska publiceras när jag är borta!
ha det bra :D


ta mig tillbaks till igår ! <3


dålig update!

Har inte hunnit att uppdatera idag!
Men var det en grym kväll/natt igår! Det var ju vinterstart och ulrik munther och mangemakers uppträdde där! A, det var iallafall helgrymt och jag har dansat så mycke så idag har jag jätteont i benen.. Haha, men aa kvällen blev mer än lyckad! Träffade massa saknade människor också (y) 


mangemakers <3

Idag vaknade jag halv 1, hehe, och drog mig upp till stallet nästan direkt. red ut en kortis som skrittuppvärmning och sen red jag lite i paddocken. Trav och galopp, på mycket böjda spår. Hur fin som helst! Och superduper pigg som vanligt.  Imon blir det ridning också, får se hur det blir på julafton men jag tror det blir en vilodag ;)  
Ska rida om ca. 1 timma på Lunden, dressyr idag. Sen ska jag nog ner en liten stund till Kungälv.
Så det blir nog inte mer update fören vid 23 eller något ..
vi hörs!


Saker ni kanske inte visste..

- jag älskar mjölk

- Mirre har engelsk fullblod på hela hennes pappas sida

- Jag hade astma när jag var liten, det var sjukt jobbigt. Dock hade jag det i typ bara i 1 år?

- 50% av mina inlägg är tidinställda, detta till exempel

-
Min mamma och pappa gifte sig på Teneriffa, och den prästen drunknade i en våg några år efter.

- Jag kommer ha underskåp efter jullovet..

- Jag åker buss varje dag, eftersom det är minst 1 mil till skolan!

- Min heeeest e beeeest


- Min dröm är att hoppa SM

- Jag har ridit Nicholai's förra sm ponny Nibes Alladin, det var sjukt roligt :D

- Jag går oftast upp 05:50 på vardagar.  

- Jag älskar att äta bacon 8) skitgottt!

- Jag tyckte att Moa Lignell skulle vinna idol!

- jag är ska inte konfimera mig, tycker inte att det är värt att lägga ner tid på det..

- När ni läser detta kanske jag är på vinterstart!!!!!


Hästarna i stallet!

Tänkte presentera de 6 hästar lite kort som finns i stallet där jag har Mirre inackoderad :)




Mareen, d-ponny, äg. familjen carlsbogård
"Mirre" är våran ponny, som kom till detta stallet 24 september. Hon är riktigt nyfiken och är väldigt snäll och gosig. Hon rids av mig mest hela tiden, ca 6 ggr per vecka. Vi har inte tävlat än pga en allvarlig skada som hon fick bara några dagar efter hon hade kommit. Men nu är vi snart med i banan igen och nästa år är vårat mål att starta LA hoppning.


Tova, stor häst, äg. Pia
Detta är den hästen som jag rider ungefär varje fredag. Hon är en riktigt pigg dam och ganska svårriden. Men hon är väldigt rolig att rida och det går jättebra att rida henne! Hon är väldigt snäll och busig. Hon är någon blandning mellan varmblodstravare och något mer tror jag, inte riktigt säker!


Solbergets Troja, Shettis, äg. Pia
Troja red jag mer förut, men aldrig numera. Det är Lilly som rider henne nu och Troja är verkligen riktigt pigg! Hon och Lilly tränar för tränare, och de håller på att lära henne spansk skritt :)


Tummelisa, shettis, äg. Sabine
Tummelisa, eller "Flisan" som jag och frida kallade henne föddes sommaren 2009, 6 veckor förtidigt. Hon slutade andas flera gånger och var riktigt nära att dö. Men hon kämpade på och senare så var hon ett friskt litet föl. Jag och frida var med henne nästan varje dag på sommarlovet i hennes hage med hennes mamma Smulan, och vi busade och jag borstade på henne. Jag kom ihåg att vi brukade springa runt, så sprang hon efter och bockade. Hon står fortfarande kvar men ägs nu av stallets ägare sabine! Är glad att hon är kvar och någon gång vill jag köpa henne!


...., islandshäst, äg. Sabine (till höger) 
Har aldrig snappat upp namnet på denna islandshästen. Men tror att det är något på Faxi, för det är ett långt namn han har! Han är flisans lek kompis, ser de ofta busa i hagen. Faxi eller vad han nu heter egentligen är ca. 2 år och brukar komma fram och hälsa när man kommer ner i hagen. 


Grabben, Nordsvensk brukshäst, äg. Sabine 
Grabben är den gamlaste av hästarna här. Runt 22 år tror jag! Han rids sällan men vad jag har hört brukar han ha väldigt mycket energi! Han brukar också komma fram och hälsa i hagen när man kommer. En snäll häst :D 

Sådärja, det var dem de!
Sedan är det två till ponnysar som är utlånade på foder för tillfället, Juno Robin (Robban) som kommer tillbaks till sommarn 2012 antagligen! Min förra medryttarponny. 
Och sen Smulan, tummelisas mamma, som också är utlånad men det är inte säkert att hon kommer att komma tillbaks! Hon är riktigt saknad <3   


vad gör vi? nu kör vi!

Om ca en timma så drar vi till vinterstart!
FAN vad kul det kommer blii :D
ses vi?
taggade yeah




mange bjuder på bilderna!

JULLOV!

gött med jullov nu!
Är hemma hos carro, vi ska fixa oss till vinterstart sen. Men ni får ha det nice så hörs vi imon.
pusss

höstterminen 2011

waahhh, denna terminen har gått otroligt fort! Minns min status 22 augusti, då jag skrev "ja, då är det väl bara att längta till höstlovet!" och nu är det liksom jullov? 
Haha, det har hänt jättemycket under höstterminen. Massor med bra grejer och dåliga grejer. 
Den bästa var ju såklart när jag fick mirre, 24 september, så på lördag är det 3 månader <3 

Ska bli skönt med ett långt lov nu, ska ju dessutom åka till fuerteventura 2 januari en vecka så jag kommer vara jättebrun när jag kommer tillbaks :') 
Haha! 

HA ETT BRA LOV .

 


Dagens

Kom hem vid 1, gick till stallet efter en stund! Red ut på grusvägarna, skritt , trav och galopp!
Hon fick sträcka ut riktigt i galoppen, tror att det var skönt för henne :) Dock flippa hon några gånger och stegra och gjorde glädjeskutt, men det visar ju på att hon inte har ont!  
Så det var väl inget speciellt med detta passet, hade mest kul :D

Detta blir nog det sista inlägget för idag!


behövs verkligen en uppfräschning av bilder snarast!


Näheppp

Verkade som att ni varken ville ha this or that eller veckans fråga med här,
eftersom ni inte har svarat på frågan eller kommit med this or that frågor ..

- Ska jag skita i det eller? :)



today's

Idag kommer det vara ganska låg uppdatering !
Har lagdag, ska gå typ 2, 1 eller ½ mil eller något och grilla korv? wah vad kul.. Hade nästan hellre haft lektioner faktiskt :p  Men aja, hovslagaren kommer vid 5-6, tänkte hinna rida innan det eftersom vi nog kommer sluta vid 12. Det blir toppen :D

Sedan kommer jag nog uppdatera, för detta är endast tidinställt serni :)


dessutom skulle det nog regna, ännu bättre -.-


aaaatjenaa

Har precis tagit mig en lååång varm dusch! Det var ett kallt ridpass idag förstår ni .. ;)
Fast ddet var ett riktigt bra pass idag. Dock blev det korta galopper då det endast gick att galoppera på långsidorna och skritt och trav på spåret, det var ganska hårt i mitten så volter och sånt gjordes endast i skritt.
Är sugen på att åka till ridhuset o rida till lovet.
Men i alla fall, så idag jobbade vi med att växla form ofta, hög, normal, lång, låg och allt detta, och det funkade skitbra. Red på det raka med d-ringar idag och pullarnosgrimma, kände att hon inte sprang iväg lika mycket.
Ännu ett super ridpass alltså !


min söta gosseeponny <3

btw, mina hunterstövlar kommer på onsdag 8')))


LUNCHRAST

Vi har haft massor med halva lektioner idag och en håltimma! Vi har ju inget att göra på lektionerna ändå ;p
Precis varit på willys och vi börjar typ om 20 minuter nu.
Vi ska se på film :D

Ska hem och rida sedan,
vi hörs!


Mugg

Våran vinterhage där alla hästarna står just nu är det riktigt lerigt! Dock har dem en rätt så stor yta där det är torrt (är någon dränering under) men där känns det som att dem aldrig står?
Lera = mugg

Försöker förebygga mugg så mycket som möjligt, dels när det är plusgrader skölja av benen eller rida så att det torkar och borsta av det efter, eftersom man inte ska borsta på det när det är blött. Då åker det ännu djupare. Sedan smörjer jag på en Karledssalva 1 gång om dagen, den hjälper jättebra!
Har änsålänge inte haft mugg på mina hästar, och vill inte ha det heller, så jag sköter om karlederna riktigt noga !

- hur gör ni för att förebygga mugg?


ush för mugg..


Beställt!

Nu har jag beställt svarta hunterstövlar som jag betalar ALLDELES själv!
Dom kommer typ om 3-4 dagar :)


snygggaaaa 


dagen som har varit

Idag har det varit en seeeeeg dag!
Först gick jag och felicia upp till stallet, jag red ut på mirre och felicia gick med! Vi tog en runda på 40 minuter ungefär, skritt trav och galopp! Det var typ ingen snö uppe i skogen så det funka toppen. Hon var lagom pigg idag, som tur va :D
Sedan gick vi hem, in på datorn och dega riktigt rejält. Vi tänkte egentligen åka till kungälv men det blev inte så! Hon åkte hem för typ en halvtimma sen.

aja, har inte så stor blogglust nu , men vi hörs!


vi rullade sååhär hela kvällen :))


Frida & Mumin

Frida och hennes oerhört söta welsh mountain, MUMIN <3
Tog några pics när de var iväg på träning för tre månader sen!








visst är dom söta ? JA


Outfit



Enkel men snygg vardagsoutfit som man kan ha hemma!


godmorgon!

Nu ska jag och felicia dra oss upp till stallet och rida och sen ska vi till kungälv antagligen!
btw det är lite snö på backen nu! lite mer julkänsla.

Ha det fint, det kommer mer inlägg under dagen!



söta bilder !


go kväll änndå

Denna kvällen blev inte alls som jag o felicia tänkt då!
Åkte till kode, skulle vara där på deras gård, men den var visst inte öppen, skulle träffa Anton, men nej, han var hos sin faster.. Haha så istället luffade vi runt i kungälv och åkte till ytterby och sen direkt tillbaka igen. Träffade massa och sedan blev vi jagade utav han som är vid busstationen i den kiosken? Hahah bara för att benjamin ville ha en latte men det var stängt ..
Haha men kvällen blev ändå bra tillslut :)

Nu kollar jag och felicia på film och hon ska sova här. Imon ska vi rida på Mirre och kanske hos Maria också.
ha det bra!
//idacarlsbogård


Klubb 2012?

Har ingen somhelst aning hur jag ska göra med klubb 2012..
Fick en förfrågan i år igen om jag ville vara med på bohuscupen (hoppning) med KRS , och jag vill väldigt gärna vara med!! Och den börjar ju inte fören om 5 månader, och då borde vi vara igång ;)

Men samtidigt vill jag ändå tävla för LRK, där jag rider och så.. Men eftersom den är nystartad så kommer det nog inte hända så mycket med tävlingar och så nu i början tyvärr. Får se hur jag gör, ska prata lite mer med mamma vad hon tycker xd

- vilken klubb tävlar ni för?

//idacarlsbogård


NU



+


Kärlek

Kärlek är det bästa och det värsta som finns.







bara så ni vet


Dagens ridpass

Red ut en stund först, skritta och tog det lite lugnt. Det var ju bra väder, solen stack fram lite då och då. Sedan red vi i paddocken en liten stund och travade på lite, med en lång form och tempoväxlingar. Hon gick fint! Sedan galoppen var hon vädligt taggad, men som tur va inte lika taggad som hon var i onsdags ;)
Tog några varv extra idag. Lätt sits och låter det bara rulla på, dock inte för snabbt.. Hehhe, som hon gärna vill.
Ett bra ridpass idag! :D
Ska bli ett likadant imon antagligen dock planerar jag att träna öppnor imon.


bild dagen innan hon blev sparkad , sötnos (L)

Sedan friserade jag henne lite. Klippte manen, hovskägget och borstade igenom svansen riktigt och flätade den. Borstade även en stund extra. Och sen smörjde jag tränsen igen! För det började regna och sånt och jag hade inga regnkläder med mig så jag fixa andra grejer istället för att rida Tova. Borstade henne lite sen också! :)
Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt, hemmakväll med familjen och massor med godis och tv och sånt :) Har massa med inlägg på utkast som jag bara kan publicera några gånger under kvällen.
//idacarlsbogård


Har slutat!

Slutade för ett litet tag sen, har ätit lunch och om ca. en timma går bussen!
Vääldigt skönt att komma hem tidigt :) Hinner fixa massa extrasaker i stallet och även rida ut innan det blir mörkt! Härligt. Rider nog en stund i paddocken också.

några finfina bilder..





mer update later on ..

//idacarlsbogård


AWWWWWWWWW

Detta videoklippet var ju bara för sött!


Veckans fråga



Detta var första frågan i kategorien "veckans frågor". 
Mina åsikter: 
Det finns olika orsaker till vilken gren utav dessa jag tycker är bäst. Hoppning är nog det roligaste, mycket fart och det är roligare att tävla. Men samtidigt är dressyr väldigt häftigt! Har verkligen inget emot dressyren, den är jätterolig att träna men jag skulle nog inte vilja ha en karriär inom dressyren ;) 
Sen beror det på vilken häst man har också.. Om man har en ponny/häst som är väldigt duktig på dressyr så blir ju det roligare.  
Men jag tror att jag skulle välja hoppningen, om man t.ex. bara skulle satsa på en gren.

- vad väljer ni?


dressyrlektion!

Ska till lunden idag också!
Idag är det dressyrlektion och ska ha Totte igen tror jag :)
Hinner inte uppdatera sen tror jag..


finfina totteee <3


mange makers!

Deras nya låt är så goooooo!

mange makers <3


jw byxor !

Vill ha ett par till JW byxor !
De är så snygga, vill ha dem svarta eller bruna tror jag.. Ska nog köpa ett par till på göteborg hs :D

Ridbyxa med LOGO från John Whitaker

Ridbyxa med LOGO från John Whitaker

MUMS!


truuee words

Äter du, är du tjock. Äter du inte, är du anorexia barn.
Dricker du, är du alkolist. Dricker du inte, är du feg.
Läser du böcker, är du nörd. Läser du inte, är du dum.
Om du röker, är du " cool ". Röker du inte , är du en nolla.
Har du sex, är du en hora. Har du inte sex, är du feg.
Använder du wax blir du kallad fjortis. Använder du inte wax, är du ful.
Det är inte lätt att vara sig själv...

Kopierad rakt av från facebook. 
Så sannn!


finn fem fel


DEN RÄTTA:



HITTA FELEN PÅ DENNA:

¨


goood luck!


Mimershallen!

Ska dra till mimershallen nu och kolla på handboll. Min kusin ska spela! Han spelar i Kärra HF men de möter Kungälv idag så då ska jag, syster och min farmor ner och kolla :)
sista inlägget för idag.

pusss


Dagen är lyckaa

Hemma från ett helt underbart roligt pass på min finaste pålle!
Aah, idag var det ju första galoppen! Det var lycka för både mig och Mirre, hon var så otroligt taggad för detta! Hon kände direkt efter travuppvärmningen att det var något pågång. Haha, det blev hopp i luften och stegringar ;) Men det var ett tag sen vi galopperade nu så förstod henne lite.
Men efter galoppen gick hon superfint i traven, höjde ryggen jättefint. Ännu ett bra ridpass!



Hon har faktiskt börjat få mer muskler nu, det ser man! Mest över ryggen och framdelen, bakdelen är redan biff ;) Så träningen har gett resultat.

//idacarlsbogård


två finfina bilder <3

Fina bilder som jag tog för ett tag sen!







visst ser dom varma ut ?
Troja och Tummelisa står för bilderna :))


ELEVENS VAL

tjaotjao
nu är det elevens val som gäller!
Har haft chill lektioner hitintills, i engelskan kollade vi på film och på matten hade vi vikarie så det blev inte så mycket som vi gjorde där.

Nu är det bara elvens val, svenska och hemkunskap kvar. Vi ska städa i hemkunskapen.. Kommer bli skittråkigt..
några fina nytagna kort ...




ellie och jaag <3



//idacarlsbogård


Skvallerbloggar

Just nu läser jag tre stycken olika skvallerbloggar!


http://ponnysanning.se
Denna läser jag varje dag, den är klart grymmast! Dom trycker inte ner någon, det är mer skvaller och nyheter tycker jag.
Den är helt enkelt bäst!


http://ponnygossips.blogspot.com
Sedan kommer denna som jag kollar ibland. Den är ungefär lika som ponnysanning, de trycker inte ner någon (vad jag har sett?) och har mest skvaller och nyheter. Den är nästan lika bra som ponnysanning!
Tycker att ni borde besöka den om ni inte har sett den :)


http://ryttarmosaren.blogspot.com
Denna kikar jag in på ibland, i början var den lite överdriven för att de hängde ut och skrivde massor med överdriva saker men nu har den förbättrats lite, mest skvaller nu :) 

//idacarlsbogård 


This or That

Hänger på alla övriga i bloggvärlden!
Vi kör på med en this or that :D
exempel:

glass - godis
dressyrmupparna - teamsl
dag - natt
osv osv..




Hejsan

Har precis ridit, i det underbara vädret. Paddocken var ju nästan översvämmad .. Haha nä, men det var lite blött. Idag övade vi mest på att få henne lugn, rida i en lugn trav med fin form. Det gick sådär, men nöjd i slutet. Detta är något som behövs övas på! Men hon var lite okoncentrerad och väldigt pigg.
Men imellanåt gick hon riktigt fint!

Imorgon börjar galoppen, så taggaad!
Drar snart till Lunden, ska ha hopplektion. Tror jag kommer ha totte!


totte <3


Ny kategori!

Har gjort en ny kategori nu!
Den heter "Veckans frågor" och där ställer jag en fråga ca. 2-3 gånger i veckan. Jag kommer ibland resonera själv kring frågan.

- vad tycker ni? :)


NO

NO pass nu, eftersom våran mattelärare fick hjärtinfarkt för ett litet tag sen så vi har NO helklass istället!
Vi ska börja med Kemi igen, så tråååkigt ...

Har inget mer att blogga om just nu!
/idacarlsbogård


kemi var det ja!


Lucia

Godmorgon!
Idag är det Lucia, dock hade vi luciafirande här på skolan i fredags så det märks inte av så mycket. Kollade inte på något lucia program imorse heller!


söt bild från google!

Endast 11 dagar kvar till jul, dagarna har gått oerhört snabbt!
Ska hem sen och rida, två gånger om, först på Mirre och sen på Lunden :)
vi hörs, //idacarlsbogård


Dagens ridpass

Trotsade det dåliga vädret idag och red i paddocken en stund!
Behöver jag säga mer att ponnyn är grym? passet var helt awesome, från början till slut. Det är helt sjukt, det går bara bättre och bättre för varje ridpass!
Lade ut bommar på diagonalen och red som en åtta över dom.  Gick suppeert!
Vet inte riktigt vad jag ska berätta mer om passet, det gick helt a m a z i n g, så stolt över min fina pålle!

 
awii <3

Upp tidigt imon till skolan, men slutar tidigt så jag kommer hem vid halv 3! Upp till stallet direkt och rida ut på Mirre och sen till Lunden på hopplektion. Det är alltså min dag imon :)
//idacarlsbogård


blogglusten ökar!

Får endel kommentarer just nu,
och det gör så att man får bättre blogglust och fantasi!

FORTSÄTT SÅ!!


Önskelista 2011

Här kommer en liten del av min önskelista 2011.


Presentkort på Ragylady, fiorucci eller tessie.
Justin biebers parfym (kommer antagligen köpas när vi åker till spanien efter nyår!)
Mountain horse tröja
Topp från ginatricot
En kavaj, märke osv spelar ingen roll
JohnWhitaker schabrak
Helvit huva, helst med guldig kant
Jeans, alla färger.
Ridväst (farmor har redan köpt, får den på julafton)
Smycken, ringar/armband/halsband

Massa mer, bland annat skylt till mirres box, andra tröjor och lite sånt!


godmorgon!

Gomorron gomorron.
Har haft spanska prov precis, och det gick bra och mitt terminsbetyg är B! Jätteglad över det, det är ju ändå första terminsbetyget. Jättenöjd över det!

Ska ha NO snart, tror inte vi ska göra så mycket eftersom betygen och så ska vara satta imon och ullis (lärareeen) ska nog prata med alla om betyg och sånt.
btw, nu har halva tiden gått på Thorild och ska få underskåp nu, under IRIS.. Kommer och dö, för att jag har inte varit jättesnäll alla gånger :3
Aja, nu börjar vi snart.
puss







BILDLÖST INLÄGG


Ponnyakuten

Nu börjar ponnyakuten, det är klart att jag ska kolla på det!
JUSTEJA, på tal om ponnyakuten, så såg jag Olivia Ljung från PA 1 idag på Ullared, hon hade klippt sig kort och gick runt i Onepiece! Lite coolt ändå.



//idacarlsbogård


Hemma från ullareed <3

Hejsan,
nu är jag äntligen hemma från Ullared! Det var inte alls mycket folk där idag, eller ja, det var helt okej iallafall. Inte så mycket som det brukar vara! Det var ganska skönt.
Fick köpt massa julklappar, nästintill alla blev klara. Det är bara några få kvar :) Sedan köpte jag ju såklart lite grejer till mig själv. I hästväg blev det mest nödvändiga grejer, och sedan köpte jag ett par guldiga catago boots till för att dem som jag har nu gav jag till Erika för att de är förstora för Mirre.
Nöjd med mina köp idag! :)


Sånnahär blev det alltså igen!

Mamma tog stallet idag, rider imorgon!
Ska börja galoppera på onsdag, längtar :D
//idacarlsbogård


3:e advent

"När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr
Och bakar kakor och har ett stort bestyr"


det bästa jag har

älskar dej min finaste <3


Dagens vill ha


Anna Scarpati schabrak
829 kr på http://sharpman.se


PÅVÄG till Ullared

Är påväg till Ullared nu!
Kommer hem vid 4-5 tiden tror jag.

Har gjort tidinställda inlägg!
pusshejjj


Godnatt!

Nu ska jag strax gå och lägga mig, ska upp kvart över 7 imon för att jag ska ju till Ullared! :D
Åker med min syster och farmor, hehe, bra att åka med farmor för då kanske det blir lite extragrejer som hon betalar :3 Haha brukar nästan alltid bli så..

Har gjort tidinställda inlägg för imon, så bloggen kommer vara uppdaterad!
godnatt på er.


Eskadron

Nya schabrak från eskadron,
- HISS ELLER DISS?



vilket väder va

fy sataaaaan vilket väder!
Kom precis innanför dörren, har varit ute och sålt julkärv(ar) men vi fick sålt en och det regna och blåste så mycket så vi gick in igen ;)

Red en pigg ponny vid 11 idag, vi koncenterade oss på slutor och dom satt jättefint. Gjorde även några i trav! Travade på volter osv och hon gick helt underbart! Mjuk hand och stadig skänkel är allt som behövs. Sjukt nöjd med ridpasset! :)


behövs lite nya bilder nu känner jag, dock måste nog vädret bli bättre först ;)

Skulle egentligen på kalas nu men jag hoppar över det och åker till frida istället! Vi ska väl vara inne på datorn, kolla på film och äta godis eller nått :)
IMON bär det av till ULLAREEEEED <3 Hihi, ska mest köpa julklappar och köpa något till Mirre. Kanske något annat nödvändigt som jag hittar.
mer update later on
//idacarlsbogård


Kommer snart

En ny jacka är påväg!
Det är en rosa Kingsland bomberjacka :D Köper den begagnat men den ska vara i ett bra skick så det blir perfekt tror jag!


Snyyygg!
//idacarlsbogård


det är STORM

tjeeeeeeeeeeenaa!
Ska snart dra upp till stallet. Det blir en vilodag för mirre idag också, haha fick inte rida för mamma :3 Men aa, det hade nog varit dumt att rida i detta vädret ändå ;)
Kommer roliga inlägg ikväll tror jag! :D

Vi kanske skulle baka .. får se!
//idacarlsbogård


LUNCHRÄÄÄÄÄST

hejhej!
Sitter vid slöjden nu, ska snart gå in. Usch, det hade hänt en olycka på romelandavägen imorse, och det var ens pappa som jag visste vem det var som omkom i den. Det är verkligen hemskt!!
r.i.p , <3

Aa, det är hemskt väder men ska försöka rida ändå, rider i paddocken isåfall tror jag :) Sen på kvällen ska jag... äta godis och skypa tror jag! Haha..


fyfan asså ..
detta kan ju hända när och vem som helst, varje dag kan vara den sista.

//idacarlsbogård


Onsdagens inköp



Detta köpte jag i onsdags, dock inte samma färg men jag hittade inte nån bild på det. Det är iallafall vitt med blå&röda kanter. Och sen köpte jag en jw huva! JW huvan & mitt blå schabrak med vit&röda kanter schabrak passar jättebra så det ska användas på tävlingar. Glengordon schabraket ska också användas på tävling tänkte jag.
Nöjd med köpen :D


Snabbt inlägg

Kom precis hem från stallet, ska till diseröd och sälja julkärvar med laget!
kommer väl frysa ihjäl osv men det får funka!

HA DET



grejerna som jag köpt kommer imon, okokok?


brrrrrr

Glömde att publicera inlägget igår, skypade och sånt till 11 så jag glömde av det! Det är helt cp att skriva inlägg just nu, man ser typ inte vad man skriver?
Red ut på mirre igår, det blev en halvtimma på grus(is)vägarna. Som tur var hon broddad så på vissa ställen kunde vi trava lite! Hon var pigg och framåt, som vanligt.

Sjukt trött är jag idag. Skypade till 11 eller något och upp 6 idag. Sjukt segt!! Men aa, idag är det en ganska bra dag, inte så jobbiga lektioner! Juldans sedan, weej :D
Köpte två grejer på tre hästar igår! Visar det sen + en annan grej som är påväg.
Visar dom sen!













En liten ledtråd där ;)
Ska ha EA nu, hejdåå
//idacarlsbogårdd


Hemma hos carrooo

Drog hem till carro för vi slutade kvart i 9! Vi hade håltimma på matten och det var våra enda lektioner innan lunchen och eftersom vi hade halvdag idag :) Göttans!
Åker tillbaks till skolan halv 12 så väntar jag på frida en liten stund så åker vi till tre hästar sen.

Vi köpte kladdkaka på willys så ska vi snart kolla på film också! mysigt


jag, bella och carro :)
//idacarlsbogård


Daagens

Red i paddocken idag, det hann smälta undan (eftersom de regna..) innan jag red där så det blev jättebra :) Våran paddock fryser faktiskt inte så lätt heller!

Men idag siktade jag in mig på att få henne gå i en lååg form, jobbade med tempoväxlingar och volter med mycket ställning och böjning i början. Hon kändes lite stelare i högervarvet så det varvet fick sig en extrastund. Men det släppte hyffsat bra.
Skrittpaus på det och sen övade jag skänkelvikning på kortsidorna. Sedan trav i fem minuter igen, nedsittning. hon gick suppert och hon var verkligen framme för hand och skänkel, lite för mycket kanske.. längde och kortade steg och ändrade lite här och var för att kolla av.

Sedan travade jag på lite halvlånga tyglar för att se resultatet och då sträckte hon ut, kändes som jag hade lyckats med målet idag, att få henne lösgjord!
Hon gick jättefint idag också, pigg och framåt som vanligt! ;)


söt bild förut som jag tog innan ridpasset! <3

outfit
sadel - dominus(?)
schabrak - lamicell
ländtäcke - vet ej
martingal - glengordon
magplatta - glengordon
benlindor - eskadron
(syns ej på bild) träns - vet ej


Imon blir det halvdag, slutar tio över 10. Kollar lite i kungälv efter julklappar. Orkar verkligen inte åka in till göteborg :D Haha, sen slutar frida vid 12 så åker vi till tre hästar en stund så ska jag köpa ett nytt schabrak! Får se vilket det blir, bestämmer mig nog på plats! Sen hem och rida, tror jag! Kanske blir en vilodag för henne imon så rider jag på torsdag sen!
//idacarlsbogård


Elvira III

Här är några bilder från när jag hade Elvira som medryttarponny, vad kan det ha vart? 2008 kanske..  
Saknar henne jättemycket den busponnyn <3










Matte prov

Ska snart ha matteprov,
HJÄLP


SNÖÖÖÖÖÖ

NU HAR ÄNTLIGEN SNÖN KOMMIT! :DDDDDDDDDDDDD

Hoppas skoldagen går snabbt så jag kommer hem och ut och rida. Tror jag rider ut en stund, men får nog brodda idag! Men nu börjar julkänslan komma fram lite mer i alla fall ;) Ska även pynta klart det sista i stallet, började lite smått i söndags men nu ska resten komma fram.

Imån är det halvdag. Vi slutar tio över 10. Ska antingen åka till Tre hästar eller åka med erika och såzi med till Ytterby och träffa några antagligen. Bestämmer mig nog sen :)
Om jag åker till tre hästar ska jag köpa schockemöhle schabraket och säkert något annat. Hittar alltid nått!
KANSKE köper hv polo schabraket istället för schockemöhle, vet inte riktigt..


VS


//idacarlsbogård


HEMSIDAN

Håller på att fixa Lundens hemsida,
det går helt okej!

BESÖK, http://laget.se/lundensrk


Fina bilder

Hade några bilder som jag tog hemma för ett tag sen!









Blev ganska nöjd med bilderna!
//idacarlsbogård


häjj

Erika följde med mig hem efter skolan och vi drog upp till stallet!
Red en stund i paddocken och hon var MINST lika fin idag! Åh, känner verkligen att vi har börjat hitta varandra nu. Hon gick helt perfektooo :)
Erika satt och frös brevid för hon orkade inte rida .. ;)

Nu är vi hemma igen och ska snart fika.. Haha, sen ska vi antagligen fixa Lundens rk's hemsida. Erikas mamma kommer också och hjälper till med det!
Kommer ett inlägg sen, håll utkik. pics


go bild från tidigare idag.

/idacarlsbogård


Våran no lektion

Det blev inte så mycket till lektion förut, läraren var borta och vi behövde typ inte jobba? :)














finfint !


Glömt att blogga!

Jag har glömt av bloggen lite nu på morgonen men nu kommer det ett inlägg här då.
Har haft So, spanska och NO och nu ska vi ha NO igen! Vi ska antagligen få tillbaka våra prov som vi gjorde i fredags. Hoppas att det gick bra!!!

Det är denna lekktionen , svenska och idrott kvar! På idrotten ska vi börja med juldanserna igen! Weej, det är verkligen jättekul :D Sen slutar vi och jag ska dra hem och rida i paddocken. Blir dressyr idag i paddocken :)


jag och totte igår <3

Hela veckan ska jag typ rida, och på onsdag ska jag stanna kvar i kungälv och börja köpa julklappar! Vi har halvdag så vi slutar tio över 10 på onsdag också så det är perfekt :)
Nu börjar NO lektionen!


gooaa


Andra advent

Idag är det andra advent, inte långt kvar till jul nu asså!

"När andra ljuset brinner är snart Lucia här
hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär"


gud vad jag är jobbig

Byter design igen, men denna gången ska jag låta den vara ett tag!
Hehe , ska försöka i alla fall ;)



vad tycker ni om denna då?
// idacarlsbogård


rubriker är roliga

Nu ligger jag i soffan och kollar på film. Narnia - häxan och lejonet fakiskt! Det var skitlängesen jag såg den och det äger feettt !

Ridpasset idag var helt underbart!
Dock så kom det en rejäl hagelskur i början av ridpasset, och då blev det en rejäl stegring där! Haha, men hon blev rädd för det började låta på plåttaket ;) Men det gick bra.
Travade lite över bommar i slutet,


bra målat, jag vet
Jag la bommar på medellinjen och travade i en åtta över dom. Jag fick denna övningen som ett tips när jag hade Alice. Den bygger upp framdelen och ryggmusklerna. Hästen ska helst vara lösgjord innan, trava runt i en låg form och trava över bommarna.  Hon var riktigt fin i den övningen!
SKITnöjd över detta passet, känner att jag börjar hitta "knapparna" på henne. Och framförallt har vi lärt känna varandra mer :D

Nä, nu ska jag fortsätta kolla klart på filmen. Hejdåå!
//idacarlsbogård


Bilder

Det var typ inga bilder som blev bra, men här kommer ändå några!
Blandade bilder på blandannat min syster, på mig och Erika.

























Så, det var ett litet urval.


Pay and Jump!

Sådär, nu är pay and jumpen avklarad!

Det blev en runda med ett nerslag och en vägran, men är jättenöjd annars!
Totte brukar vara lite halvseg men jag tyckte att jag fick bra fart på han :) Kändes bra på framridningen, han var framme för skänkeln och fick bra språng.
Han ändrades inte mycket inne på banan, dock kom vi lite för nära trean och den slog han och på femman ramade jag inte in han riktigt så han smet förbi.

Men är ändå nöjd, det var längesen jag hoppade han.

Bilder kommer när dom är uppladdade!

//idacarlsbogård


tjena!

Nu är jag hemma igen!
Var i stallet förut, i 4 timmar kanske? Skönt att inte behöva stressa. Red ut en kortis och sen i paddocken. Gud så fin hon va! Riktigt mjuk i munnen :D Så dagens pass blev skitbra!
Jag vet inte var jag rider imon, det beror nog på vädret :)

Hehe detta börjar jag typ skriva 1 timma efter, men nu har iallafall gästerna kommit och vi spelar band hero.
bloggar senare!


Julpynt

När tycker ni det är dags att börja julpynta i stallet?
Jag tänkte iallafall börja göra det snart.

- pyntar ni i stallet?


bild från google.


Mysigt väder ..

Åh, underbart väder får jag väl ändå säga? Ska snart (hehe, en timma kanske) gå upp till stallet och rida ut på Mirre! Inte så fint väder men vi drar på oss regnkläder så funkar det super ;) Paddocken är säkert översvämmad vid dethär tillfället så det blir en tur ut idag!



En vintrig bild när jag red felicias ponny Naddel för ett tag sen!

Senare ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, tror att det var några som skulle komma hit.
// Idacarlsbogård


idol

hemma från idol nu .
Det var kul att se alla :) Moa åkte fan ut, hon var bäst! Efter det hade slutat fick alla komma fram och se alla idolerna! Asså andré han var mycket sötare i verkligheten. Gillade verkligen inte han innan men nu bara.. ååhh!

Det roligaste va att i en paus så började alla i scandi "vi vill se bagge vinka , vi vill se bagge vinka" och då gjorde han det :D haha jättecoooolt
Och majkel som uppträdde är skitsöt! Mamma sa att det lät falskt på tv men det lät inte alls så där! Han var ju bra.

Aa det var kul att vara där och vi hade jättebra platser!
nu ska jag sova, pusshej


Dagens vill ha


IDOL tidinst

Heej!
Nu är vi nog påväg till idol, vi ska sitta på rad 9 men vet inte vilken sektion..
Hoppas vi kommer med på tv, haha :D

Bloggar kanske när jag kommer hem! Har fixat något tidiställt inlägg som ni får läsa sen.
ha det fint!


HISS

Måste hissa min nya jacka!
Den är otroligt skön att rida i och den är varm, jag behöver bara ha en tunn långärmad tröja under och jag fryser inte ändå. Den är ganska snygg också ;)

En HISS till den!



//idacarlsbogård


@ slöjdlektion


glömde ta av chokladkalendern..

Är sur nu, glömde att ta av min chokladkalender imorse .. xd
Haha, har precis haft prov! Gick helt okej. Bara tre lektioner kvar sen är det hem och fixa i stallet och sen dra till IDOOOOOOOOOOOOOOOOL med carro! Ska bli så fkn grymt.

glömde säga en grej, vi ska till idol sen :D
snajsigt

//idacarlsbogård


Dålig bloggning!

Har inte varit sådär jättebra på att blogga idag, motivationen har inte försvunnit men jag har inte hunnit bara.
Kom hem, åt, stack till stallet och vidare till nästa stall!

Det blev strömavbrott en stund förut när jag var i stallet så det tog lite längre tid där och sedan hade mirre ett litet sår på höger bakben som jag fick tvätta och lägga på jodopax. Eftersom det var så dåligt väder fick hästarna komma in vid 5 idag, men jag tror inte att det gjorde något för dom att komma in tidigare idag. Det är ju inte roligt att stå ute i regnet!
Hann aldrig longera Mirre idag, och imon ska jag til idol så då hinner jag inte rida imon heller.. Men på lördag och söndag blir det ! På söndag är det pay & jumpen också med lektionshäst :)
Sedan red jag en dressyrlektion på Totte! vi övade på slutor, på långsidorna och på diagonalerna. Det gick ganska bra, dock är han ju väldigt lätt att ställa och sånt, det är svårt att få honom rak så det fick jag jobba mycket med! Vi övade mest slutor i trav. Men är nöjd över totte och hela ridpasset. Han är jätteduktig!

Imon är det upp tidigt igen, suck..
Sen följer carro med mig hem och sen drar vi till Scandi och idoooooooool :D 
//ida carlsbogård


Dagens ridoutfit


leker modell, HAHHAH, fastnade inte på bild..
fina ben och sånt

Tröja - Kingsley
Jacka - Gazelle CRW
Ridbyxor - JW
Ridstrumpor - Ullis (ullared)

+ Catago ridstövlar, Lamicell hjälm och roping ridväst.


1 december

Idag är det första december ! Bara 24 dagar kvar tills julafton.

har rast till tjugo över, :d
ska rida sen när jag kommer hem, eller longera mirre och rida på lunden senare !

ha d


fin bild


RSS 2.0