har de bra

Nu är vi framme i Lofsdalen, jättebra här och resan gick bra och snabbt! Imorgon ska vi åka skidor.
VI HÖRS!


saknar henne redan <3 <3


Tillfällig header

Gjorde en snabb tillfällig header som kommer vara uppe under tiden jag är borta, så glömmer ni inte av varför det inte uppdateras så ofta ;)



// idacarlsbogård


trött tjej här

Hej, förlåt för lite seg uppdatering men det är mycket att göra såhär dagen innan man åker till fjällen vettni! ;) Har packat allt nu iallafall,skönt! Ska lägga mig tidigt idag också, men ska faktiskt kolla en stund på Let's dance först.

Förut red jag ett markarbetspass i paddocken på Mirre!
Hade lagt ut galoppbommar + 3 minihinder på ca. 50 cm. Hon kändes ganska pigg idag och fin i formen! Orkar inte berätta exakt vad vi gjorde men vi gjorde lite olika sortes övningar med de som jag hade lagt ut, gick jättebra! :D Mimmi red på troja men fick hoppa upp på Mirre och ta några språng hon med, det såg bra ut de med :D Kändes inte så bra att lämna Mirre sen, kommer vara borta ifrån henne 10 dagar nu :(:( 

Så hinner inte blogga så mycket mer nu, så från och med nu kommer det inte vara vanlig uppdatering fören nästa måndag igen. Men pappa skulle ta med sig sin dator så jag kanske ändå kikar in här varannan dag eller något.

pusshej så hörs vi!


my love <3 <3 <3


väntar på bussen

Segt att vi alltid slutar en timma tidigare på bilden , eller aa det är ju egentligen bra men inte lika kul att sitta och vänta på bussen i hundra år (en timma).. Men sitter och fördröjer tiden med datorn istället, hehe love (L)

Men kan ju berätta lite om vad som händer sen, jo ska åka hem och sedan ska jag upp till stallet. Rider nog ut lite först och sedan rider jag ett litet markarbetspass i paddocken med galoppbommar. Blir ju sista ridpasset innan fjällen nu då.. :( Åh, kommer sakna henne!!
Men sen ikväll så blir det väl packning skulle jag tro, ska packa det jag ska ha i bilen. Filmer, böcker och sånt. Tagga 11 timmars bilresa :D:D:D:D:D


gogogogo bildbrist


dagens vill ha - ohästigt

Dagens vill ha blir dessa jeans från Gina, så sjukt snyggaa!!


Ändrade planer

Det har blivit lite ändrade planer inom Bohuscupen, jag kommer nog endast vara med första omgången, nu den 22 april. Eller aa, kommer ju inte vara med i laget men ändå vara med och tävla där, bla. CR LD och sen stilhoppning LD.
Men sedan kommer vi nog hoppa över andra omgången, vi kommer nog deltaga i Sveland Cup istället. För de två omgångarna går först på Lilla Edet och sen på Troya. Det är ju jättenära och bra! Sveland Cup hoppas ju i LB så det blir perfekt. Men ifall vi skulle behövas till andra omgången så är det väl klart att vi ställer upp, men jag tror inte att det ska vara något problem att fixa någon annan reserv.

Men jag hoppas verkligen det blir så att vi kan vara med i Sveland Cup, hade varit jättekul! :D


försov mig

Försov mig imorse, med en halvtimma, hade endast 25 minuter på mig att göra ordning mig på! Asså fyy, hemskt.. Men som tur hade jag funderat på vad jag skulle ha på mig dagen innan så det gick ändå ganska snabbt. Ingen bra start på dagen om man säger så...

Igår var det iallafall en bra dag, gick ju upp till stallet och fixade. Sen tog jag in Mirre, fast jag ställde henne därute så borstade jag henne i solen. Riktigt mysigt! Tog faktiskt ut henne lite sen i paddocken, lät henne springa och sedan övade vi lite horsemanship, gick sjukt bra! Hon följde mig hela tiden. Var ju ganska snabb idag då så hann till och med smörja ett träns innna jag skulle åka iväg till Lunden.



På lunden var det hoppträning idag igen, eftersom vi missade förrförra gången när vi egentligen skulle haft. Idag hoppade vi "bana" med fem språng. Hon hade ställt upp några på medellinjen, på olika linjer. Hade paradis, gillar den hästen asså! Hon är pigg och hoppar jättefint :) Så det gick ganska bra.
Hem sen igen, duscha, äta , plugga, packa, soova!

Btw så har jag ju redan gjort provet, och har verkligen pluggat på detta och det gav resultat, gick jättebra! :D Supernöjd.
Snart har vi ... hälsa. Vi ska säkert vara ute då, men vi hörs!


i'm home

Hemma nu, min mat står i mikron så ska snart äta! Tar på mig och går upp till stallet sen.
Blir glest med uppdatering ikväll, ska plugga inför NO-provet imorgon + kanske göra chokladbollar till Annelie imorgon, hon fyller år och till min födelsedag gjorde hon kladdkaka så tänkte ge lite tillbaka ;) Fast hon ville hellre ha chokladbollar!

Annars om det inte kommer upp något inlägg sedan så hörs vi imon. PUSSHEJ


Dagens hiss





Dagens hiss går till animo ridbyxorna!
Så sjukt snygga är dem, och verkar väldigt sköna! Dock är dom för dyra för min smak...


in tha school

Hej på er!
Sitter just nu i skolan, det är torsdag och en ganska skön dag! Inte så många lektioner och de flesta är inte så sega. Åker hem som vanligt sen och skyndar mig upp till stallet.
Fixxar maten och de och sen blir det att jag tar in Mirre och borstar henne en lååång stund, eller aa, så långt det går innan jag ska upp till Lunden och rida. Hon får alltså vilodag idag!



Gjorde spanskaprovet förut, gick faktiskt jättebra! Fick bara ett fel så jag är sjukt nöjd!!
Har bara NO-provet kvar nu... Vi ska ha SO-prov nästa vecka men jag är ju inte här då så behöver typ inte göra det fören vecka 17, grymt jue! Vi har ju prao v. 16 ju ..

Hörs sen!


Tävling

jag är med och tävlar om en kingslandtröja här


äntligen bloggen..

Har nu packat, pluggat, packat och pluggat! Haha sjukt jobbigt... Har inte riktigt haft tid till att fixxa inlägg serni!
Men nu har jag pluggat klart för ikväll och det mesta är packat nu iallafall :)

Red förut ett tag i paddocken, blev typ ett ridpass på över en timma.., :o
Men jag skulle ju rida igenom ett riktigt dressyrpass idag, och det blev det verkligen. Började att värma upp i en ganska lång form, hon var lite jobbig i vänstervarvet, hon ville inte riktigt komma ner, men efter några minuters jobb på volter och sånt så släppte det någorlunda bra iallafall. Över i galoppen så försökte jag rida lugnt, behöver inte få henne fram för det vet jag är att hon är hela tiden ;) Red mycket volter och så där också.

Idag tänkte jag öva på slutor, i skritt och trav. Försökte vara tydlig med skänklarna, vet inte hur mycket hon har jobbat med det innan, men lite verkar det som iallafall för hon går ju rätt i vissa steg. Det blir lite för "brant" ibland och då blir det lite skänkelvikning men i vissa stunder känns det bra. I traven gick det också förvånansvärt bra, fick dock korta upp henne lite så att hon inte flöt iväg. Men det räckte med att jag gjorde några långsidor så var det bra!
Sedan övade vi övergångar, alla möjliga, skritt - galopp, trav-skritt och de ni vet. Vi övade lite extra mycket just från galopp - trav, brukar vara lite svårt att sitta ner precis i övergången så det övade vi på, gick faktiskt bra då hon var jättefin och samlad i övergången! Sen trav - skritt får vi öva lite mer på, hon tappar oftast formen, men tror det är mest styrka på det.
Som slut blev det lite galoppombyten, skulle öva på att få henne att vänta - hon byter nästan alltid själv annars. Men liksom att jag räknar in mig så ska hon byta när jag flyttar skänkeln, funkade bra några men sedan blir det studs, hej hopp iväg typ.. Visst, hon är hopponnyyy! Haha, men det får vi öva på lite mer...

Tog sedan av sadeln och skrittade av barbacka i det mysiga vädret! :D



Ändå riktigt nöjd över henne idag, vi börjar nästan se ut som ett dressyrekipage nu ju! Haha, nä lite jobb kvar kan man ju säga. Men det är ju tur att vi inte siktar mot SM i dressyr om man säger så...
Red i dressyrsadeln btw! skitbra är den och Mirre verkar trivas i den.

Ah, men vi hörs väl imorgon, hinner inte blogga mer idag! 


bussen snart

Skoldagen slut nu, ska snart gå till bussta och åka hem! :D
ville bara säga det ;) pusshej


Ryttarbloggar

Jag antar väl att många har sett den facebookgruppen, Ryttarbloggar?
Alla vi som har hästbloggar får vara medlem där och jag tror det är Johanna Ågren som driver den. Den är även en egen webshop där man blandannat kan köpa GPA hjälm billigare.

Tycker det var en riktigt bra idé utav Johanna att skapa den. Man kan samtidigt tipsa om sin egen blogg eller hitta fler bloggar som man kan läsa!
Jättebra :D

- vad tycker ni om den?


fint väder idag igen..

Underbart att gå till bussen idag, soluppgång och fågelkvitter, yeah! Ser ut att bli bra väder idag också. :)
Ska väl hem som vanligt idag, ska rida ett dressyrpass i paddocken, ikväll blir de plugg och sedan ska jag börja packa lite inför fjällen då!

ska snart in på lektion så vi hörs lite senare.


veckans fråga


hann sola lite

Hann faktiskt sola nu, kanske i en halvtimma eller något! Inte så långt men det kändes ändå bra :) Pluggade lite samtidigt också. Det gick väldigt snabbt i stallet idag, kände inte att jag snabbade mig så mycket.. :o
Men red en stund i paddocken i värmen, sjukt skönt! Lagom varmt nu enligt mig. Men det blev inte så seriöst ridpass idag, tänkte inte så mycket på vad jag gjorde tror jag , haha.
Men vi trava & galoppera och lite skänkelvikning också, red bara med strumporna ett tag, det var jätteskönt ju! Kände verkligen hur bra stigbyglarna är!
Men annars gick hon väldigt fint som vanligt, dock var det ju inte så mycket krav på henne. Imorgon blir det ett ordentligt dressyrpass!

Ska snart ta och byta om och åka på fotbollsträning, tagga -.-


Bilder #3








en bild på hela outfiten också ;)

Blev bara ett par sista bilder, men de flesta såg ganska samma ut när vi tog sånnahär kort!


27/3

Lunchrast nu, sitter med några och chillar med datorerna! Haha, inget ovanligt om man säger så..
Har två lektioner kvar sedan ska jag hem, äta snabbt och direkt upp till stallet. Går upp till stallet, mockar och de, rider ett lättare pass i paddocken och sedan hem igen för att åka på fotbollsträning.
Så ser min dag ut idag :)



Känner för att skriva ett längre inlägg, tips på vad jag kan skriva om? ..
Ska försöka hitta på lite annat som kommer upp sen på kvällen, kommer nog inte hinna blogga så mycket ikväll för det var ju ridning & träning och sen skulle jag behöva plugga spanska på kvällen, så tyvärr!

vi hörs annars imorgon!


åh, älska!



loveee <3


HAHAHAH sann


<3 <3 <3


plugga och äta

Hej på er!
Ska snart äta och ska plugga sen, har två prov och en "inlämning" denna veckan, mycket om ni frågar mig. Så denna kvällen går åt till att plugga, tyvärr :/
Gick till stallet förut, mockade och de och sedan gick jag ut en kort prommis med Mirre, knappt en kvart tror jag, men hon fick beta lite gräs och så :D


helt sjukt vad fint hon hoppar!!!

Vi hörs kanske sen :D


HAHAHAHAHAH


Måste ha - ohästigt

Prio ett nu till våren är att köpa mer shorts nu till sommaren, behöver verkligen några som jag kan ha! Har några, men nae inte så snygga. Ska även hitta några fina tunikor och linnen!

tagga sommar 2012 (L)(L)(L)


Måndag

Idag är det måndag, om 6 dagar bär det av till Lofsdalen! Haha, hoppas det är nån snö kvar, haha. Nej, det skulle faktiskt vara snö och mellan -11-2 grader hela veckan så det är ändå bra. Lite tråkigt att åka och åka skidor så finns det ingen snö ;)



Denna veckan:

* Måndag: Skola, upp till stallet och fixar allt, Mirre vilar, pluggaa 

*Tisdag: Skola, rida ett lätt pass i paddocken och fixa stallet, fotbollsträning

*Onsdag: Skola, rida dressyr i paddocken, pluggaaa

*Torsdag: Skola, fixa i stallet, longera Mirre och sedan Lunden, plugga

* Fredag:Skola,  stallet & rida markarbete, packa till fjällen på kvällen

*Lördag: Åka till Lofsdalen

*Söndag: Lofsdalen

Ser väl ganska samma ut hela veckan, skola och sen stallet typ ;) Såklart bloggar jag hela veckan! Dock blir det glest med uppdatering sen när jag åker till fjällen, blir en sorts bloggpaus. Kommer nog uppdatera lite varje dag från Lofsdalen, pappa brukar ha med sig datorn ;)
Idag får Mirre vila, men tar in henne och gosa & borsta henne och så! Sen måste jag hem och plugga, har spanska prov på torsdag och No prov på fredag, åh :(


Bilder #2

Framridning LB & banan LB.


ninjaponny <3
















sista inlägget

Detta blir det sista inlägget för idag, det har varit en lång dag, så det blir sängen tidigt idag!

Kan inte fatta hur sjukt fin ponny jag har, asså det är helt sjukt! Att vi skulle debutera LB , andra tävlingen med bra känsla var ju bara förmycket att förvänta sig! Framförallt att vi har kul tillsammans, hon har spetsade öron hela tiden och letar hinder och när vi går i mål, även om vi hade fyra fel, hade jag världens smile på läpparna! För det är för jvla kul att tävla asså, det är de.


hoppar som en kung!!

Kommer säkert somna med ett léende på läpparna idag skulle jag tro!
Imorgon är det en ny dag, ny vecka. På lördag åker jag till Lofsdalen och åker skidor i 8 dagar, ska väl bli kul! :D Kommer sakna Mirre men jag vet iallafall att Lilly kommer rida henne några dagar, så hon får motion iallafall, annars blir det lite mer vilodagar än vanligt! Men sedan är det påsklov, då blir det ridning ;)
Vi hörs imorgon. 


Filmen



- sååå, vad tycker ni? :D


Bilder #1 ♥

Blandade bilder från framridning & LC.

















world's greatest <3


Troya Horse Arena 25 mars

Utvärdering om dagens tävling kommer här!
Jao, vi kom i bra tid. Kunde gå banan i lugn och ro! Den var ganska enkel och omhoppningen var inte så komplicerad heller, från 9 - 10 kunde man välja tre olika vägar, snäv , snävare , snävast typ! Var lite osäker på om jag skulle ta den snävaste eller den i mitten. Men jag bestämde mig för att bestämma mig när jag hade ridit 2 hinder eller något, för jag visste inte riktigt om hon var väldigt pigg eller så idag.




Framridning LC: Tyckte det var en bra framridning, och det var inte alltförmånga där. Travade i ett friskt tempo och sen när jag gick in på framhoppningen galopperade jag fram, gjorde några volter för att se om hon var med tillbaka och ökade för att se om hon var med framåt! Tyckte det var bra båda två ;)
Hoppade det lilla två gånger, räcket en gång och oxern 2 gånger, tyckte att det räckte bra så, fick med en go känsla in på banan!

Banan: Det var inget riktigt titthinder med, ingen mur eller så, gick endast fram till sportlife hindret som var lite färgglatt. Hon hoppade jättefint i grundomgången och red på så mycket jag kunde sedan i omhoppningen, tog den snäva svängen efter nian till tian, gick jättebra, blev något travsteg men vi kom ändå på en bra avsprångspunkt. Tyvärr kom vi lite för nära 11, så det blev ett pet där!
Men annars tyckte jag det var en jättebra runda, försökte inte att hålla imot så mycket och inte sitta tillbaka så mycket heller, lyckades delvis med det :D
Här kom vi 11a.


snygg outfit , eller hur? ;D

Bara för att det gick så bra bestämde vi oss för att efteranmäla till LB, hade verkligen inte tänkt det, men liksom, man måste våga satsa för att vinna? Eller ja, hade ingen tanke på att vinna eller ens placera mig. Visst , om vi gick vidare till omhoppning hade jag ridit den men huvudsaken var att vi kom igenom banan! Det var ju då en tvåkombination med som jag var lite nervös över..

Framridning LB:
Red inte fram så länge, travade och galopperade en liten stund i ett friskt tempo, främst att få fram henne, men det var inga problem, hon hade mycket energi kvar! ;)
Hoppade räcket & oxern några gånger, bra känsla!!

Banan: Denna banan var ju inte så komplicerad heller, liknade den innan bara att det nu fanns tvåkombination med också! men försökte rida samma, inte hålla tillbaka utan fram! Funkade bra förutom att vi kom för nära på 2an , så där blev det ett pet tyvärr. Men annars jättefin runda tycker jag, till och med kombinationen gick jättebra! Tyckte inte hon tog i så värst mycket ;) 


Sjukt nöjd över Mirre idag, gick över förväntan även denna tävlingen! Så duktig hela tiden! 
Nu kommer vi ta det lite lugnt framt till v.16, då är det dags för bohuscupen! Dock kommer det ju bara vara LD som hoppas då, men jaja, tävling är tävling :D:D  

KOMMER BILDER & FILMER.


Nöjd ryttare!

Så jävla stolt över min ponny just nu, helgrym är hon!
Det gick jättebra idag, dock ett pet i omhoppningen i LC'n. Annars skulle vi hamnat femma! Och den rundan kändes superbra så vi efteranmälde LB också! Men vi kom för nära 2:an så det blev ett pet där också tyvärr! Kom 11a utav 26 st och i LB'n kom jag 19e av 33 :D
Så sjukt nöjd, kommer bilder, filmer och utvärdering från båda klasser!


Btw, tack felicia för att du följde med! Hjälpte mig att knoppa, komma med tips osv osv. Tack! <3<3




hejhej

fixxat ordning allt och kollat på en film & ätit godis med några , bla felicia som sover över här idag och som följer med på tävlingen imorgon, känner mig grymt taggad!!

- ses vi på troya horse arena imorgon? :)


Hemma en snabbis

Har varit uppe i stallet och mockat och ridit, med hjälp av min syster!
Jag red en kortare tur på ca. 30 minuter uppe i skogen, blev endast skritt & lite trav. Men hon kändes pigg & fräsch! :D
Fick gå hem en stund nu för vi skulle äta grillat kött & massa annat gott! Sedan kommer väl felicia och då går vi upp till stallet och fixar iordning Mirre och putsar och packar grejer. Packar in allt idag så slipper vi tänka på det imorgon! Mirres ben och svans behövs tvättas, och eftersom hon går med täcke hela tiden är hon inte smutsig så hon behöver inget bad än ;) Har inte bestämt om det blir knoppar eller inte, får se...  Sjukt snygg transport vi har fått låna, tack Amanda!! :D

Ja, men vi hörs senare ikväll.


Palladium

Här kommer ett par bilder på mina palladium som jag köpte i onsdags, dock hann jag använda de innan jag tog korten igår så de är lite lite smutsiga!







Älskar dom, sjukt snygga!!


Godmorgonnnn

Vaknade typ halv 8 utav några fåglar som hade kommit in i skorstenen? Lite halvsegt så men jag gick ner och la mig i soffan och kollade på Justin Bieber filmen som gick idag IGEN. :D Haha, men jag får aldrig nog av han asså..

IDAG blir en bra dag! Felicia kommer lite senare och hjälper till och fixar inför imorgon! Först ska jag rida ut på Mirre men sedan blir det fixx och packning. Dessvärre har jag inte bestämt vilken outfit det blir än, så tänkte prova schabraken och det på henne och se vilket som ser bäst ut ^^
Åh, så taggad för imorgon så det finns inte!
Har väl inget mer att skriva nu, kommer upp ett och annat tidinställt under dagen skulle jag tro.

VI HÖRS!


p e r f e k t i o n < 3


Movietajjjm

Nu kommer filmen från träningen i måndags,
- vad tycker ni nu då? ;)


väldigt mörkt i ridhuset men hoppas ni ser lite ändå.


Mirres klippning


Här kommer det ett par bilder på Mirres klippning, tyckte det blev riktigt snyggt! :D
Sen var det nog ganska skönt för henne idag när det var så varmt också.






hihi söt tjej <3


we love fridaynights

Sitter i soffan och kollar på en film, har precis ätit lite och ska snart äta godis, gotttt!
Annars ska jag väl inte göra något speciellt ikväll, bara slappa typ. Mamma hade hyrt film så vi ska väl kolla på den.


Dagens ridpass var ju lite markarbete i paddocken. Hade lagt upp travbommar på medellinjen några meter innanför spåret vid varje kortsida. Red volter över dom, red över en serie bommar, fattade galopp, galopperade några meter, bröt av till trav och sedan över de andra serien! La in lite volter imellan osv. Hon kändes helt lagom pigg idag, varken "okontrollerbar" eller seg. Skitbra pass, och hon kändes riktig eftergiven när vi travade av sen.


Somsagt, väldigt bra ridpass! Min fina prinsessa <3
Fick lite smått panik förut för mamma sa att vi inte kunde låna transporten, vi hade redan frågat men nej det funkade inte då.. Men som tur är kunde vi hyra Amandas transport, puh, dagen räddad!
Nu ska jag fixa till filmen och allt de ! pusshej


Dagens hiss






Helt sjukt snyggt!


Underbart väder!

Så jävla fint väder nu asså, man vill bara vara ute heela tiden!
Känner ju för att rida ut idag men det blir imorgon, skulle ändå bli bra väder då med ;) Vi har precis slutat bilden men det är en timma kvar innan min buss går så jag måste vänta en evighet ... Aja, ändå skönt att sluta lite tidigare.

Ikväll ska jag se på film med mamma, min syster är på läger och pappa är någonannanstans så det blir väl godis och film och sånt. Ska även fixxa bilder på mina palladium och även filmen från träningen i måndags. Men det kommer senare doe :)
AAAAAAAA, men vi hörs.


vad blir det?....

Har ingen aning om hur vi ska se ut på tävlingen. Har funderat på två olika outfits men jag vet inte vilken jag ska ha..
Dessa står de mellan:

mörkblått, rött och vitt
1. Jag: Vita ridbyxor, Mörkblå Kingsland skjorta, MH stövlar, Lamicell Hjälm och Jacson väst.
Mareen: Mörkblått schabrak med röd & vit kant, Mörkblå med vit & röd kant Johwhitaker huva,röda catagoboots.

Vitt, brunt & guld
2. Jag: Vita ridbyxor, Brun&Vit Kingsland tröja, MH stövlar, Lamicell hjälm och Jacson väst, guldigt spö
Mareen: Vitt schabrak med guldig kant, vit & guldig huva , guldiga catagoboots, guldigt swarovski pannband, bruna eskadronbenskydd 

Vilken tycker ni verkar snyggast? svara snällaaa
Och om felicia följer med får jag låna hennes tretorn kanske, för jag lånade ut mina whitaker byxor till henne. Nice!


finally fredag

Godmorgon!
Åh, äntligen fredag! Har en hel helg framför mig som består av hästar, hästar hästaaar..

* Fredag eftermiddag: Mocka för 3 hästar, fylla på vatten och fixxa mat. Rida Mirre, markarbete.
* Lördag: Ta det lugnt på förmiddagen , sova länge!! Vid 3-4 , gå upp till stallet, rida mirre i skogen. Förbereda allt inför tävling, borsta & tvätta ben, svans och annat. Sedan fixxa all utrustning och packa grejer.
Söndag: Upp tidigt och tävla! :D

Så ser väl min helg ut då, riktigt taggad inför tävlingen. Det ska bli jättekul! Antagligen följer Felicia med också. Kulkul :)



Men först ska jag kämpa mig igenom ännu en dag i skolan, hehe.
Hörs!


sant ♥

"Det finns ingen större hemlighet än den mellan en häst och dess ryttare."


åååååhh

Så jävla synd att jag är pank nu för de är verkligen asmånga scapa schabrak ute nu, utav den gamla modellen. Ett helt set för 600 kr, ingenting ju! :(
Och sen har jag väldigt många schabrak, såå det får nog vänta lite....


Sommartid

Kom just på att det är dags att ställa om klockorna på söndag, det är väl att man drar fram den en timme?
Det värsta är då att jag ska ju gå upp 6-halv 7 på söndag, men då är det som klockan är 5-halv 6 vintertid. Snacka om att jag kommer vara trött!


Scapas nya kollektion

 Scapa Sports schabrak "Basic"
 Scapa Sports schabrak "Basic"  Scapa Sports schabrak "Basic"
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012
 Scapa Sports schabrak 2012  Scapa Sports schabrak 2012

Färgerna är riktigt fräscha så det blir nog en hiss från mig!
HISS eller DISS för dig?


Ajajajajjjjj

Har världens skoskav på båda fötterna just nu, var ju i Göteborg och spelade Laserdome med Ellinor och Maria, SKITkul btw, och sen gick vi runt och letade efter någonstans vi kunde äta , vi ville helst äta på något finare ställe än typ donken eller subway, men det blev tillslut donken ändå för det var inte öppet någonannanstans..
Och då gick jag runt med mina nya Palladium , som jag köpte igår då och det var ju inte världens smartaste då.
 
Så idag får jag ha världens fulaste skor, som jag hade förra året eller något, skäms...
Jao, men idag blir det en ganska lång dag sen går jag direkt till stallet, mockar lite snabbt och sedan ska jag se om jag hinner att rida lite innan jag åker vidare till Lunden och rider där!
Ska även ta kort på hennes rakning tänkte jag, så att ni får se ;)


goodnight ♥


Veckans fråga.


till mina föräldrar ♥

Detta inlägget är "till" mina föräldrar, har ingen aning om dom läser min blogg men jag får väl hoppas det!



Varför jag skriver detta inlägget är för att jag är så sjukt glad över att jag har mina föräldrar, dom har verkligen ställt upp för mig den senaste tiden, kört till träningar, betalat massa och varit så sjukt bra, något som jag inte trodde att de skulle ställa upp på!
Visst, dom kanske inte kör iväg mig flera gånger varje vecka året om eller så, men det förstår jag ändå ! Men dom har gått över mina förväntningar, t.ex. denna veckan så var det träning i måndags och nu blir det tävling på söndag, dom ställer upp och kör och följer med och även betalar anmälningsavgiften!

Dom hjälper till i stallet och jag vet att dom säger att jag egentligen inte behöver vara i stallet varje dag utan då säger dom att de kan hjälpa till, oftast kommer det ett nej från min sida för jag vill ju gärna vara i stallet och ha koll på allt, men blir ändå glad eftersom dom fortfarande vill ställa upp på det, det känns så bra!
hade gärna velat ge mer tillbaka, borde egentligen hjälpa till mer hemma och så men tiden räcker oftast inte till eftersom jag är i stallet, tränar fotboll, läxor och bloggen ska hållas uppdaterad. Men ska verkligen försöka hjälpa till, för de är dom värda! 

Ni är inte världens mest hästintresserade föräldrar men såhär räcker jättebra.
Ni är världens bästa föräldrar ♥
jag älskar eer


hemma igen!

Nu är jag hemma igen!
Gick faktiskt jättebra på orienteringen, det var rätt kul faktiskt och hittade rätt många! Eller aa, vi skulle nog ha hittat alla ändå men vi hann inte med alla :)
Ska ta något snabbt och äta nu, sedan vid 4 åker jag in till Göteborg med Ellinor & Maria och kör Laserdome + äter på något ställe. Somsagt tar Mamma & pappa hand om mirre idag.

Kommer fixa några tidinställda nu, måste även plugga lite matte.
vi hörs!!


hahahaahhaha jag döööör


Orienteringsdag

Godmorgon!
Sitter och äter frukost nu, ska snart gå till bussen och åka till skolan. Ska ha orienteringsdag idag, supertråkigt men vi slutar iallafall lite tidigare än vi brukar. Åker hem en snabbis och duschar osv sen åker jag in till göteborg med Maria & Ellinor. Ellinor fyllde år igår så det blir ett sorts födelsedagsfirande! :D
Så mamma eller pappa tar stallet idag. Hon får vilodag men det gör ingenting, blir den ända denna veckan ;)

Nu ska jag fortsätta äta, pusshej!


Handskar

Är i behov av ett par nya handskar!
Har två par som jag kan använda hemma, men ena paret är lite sönder men skulle vilja ha ett par lite "finare" som jag kan använda typ på träning & tävling.
Alla säger att Roeckl handskarna är jättesköna och ger ett bra grepp. Kanske blir ett par sånna, sen när jag har råd..


Hinner inte - tidinställt

Ikväll kommer det vara väldigt dålig uppdatering! Kommer vara såhär denhär veckan, om jag då inte hinner fixa tidinställda under rasterna på skolan såklart!
Men ska hem direkt och rida, vid halv 5 - halv 6 skulle Christin komma och raka Mirre. Är där en stund sedan måste jag hem och packa mina fotbollsgrejer och sticka till träningen direkt!

Så antagligen blir detta det sista inlägget för idag.
hörs!


här glider kingen in<3


Taggar sista lektionen

Sitter och väntar på våran sista lektion nu, matte, skitsegt men vad ska man göra liksom? Ska verkligen råplugga den lektionen för jag kommer inte hinna göra det hemma, vi har ju matteprov på fredag.
Sen ska jag hem och rida Mirre, ska skritta ut en tur, hon har säkert träningsvärk idag så skritt idag och vila imorgon. Ikväll vid halv 5 - halv 6 kommer christin och rakar Mirre, yey!
7 är det träning, fml...


haha min min på denna bilden xD

Kolla precis startlistorna tills på söndag, startar typ 5:e sist i min klass, så vi behöver typ inte vara där tjugo i 9, egentligen senare men känns bättre att kunna gå banan lugnt och sen kanske kolla på några ekipage. Kommer typ starta runt halv 11 kanske..
Hihi, jättetaggad på att tävla nu!! Ska bli så kul.

Aja, nu ska jag snart in på lektion, hörs!


Träningen 19/3

Igår var det ju träning för Gunilla Fredriksson.
Kan ju börja och säga att det verkligen gick jättebra, och den träningen var oerhört lärorik och jag fick många bra tips som jag kunde träna på!
Vi red i ca. 1 och 45 min. Sjukt länge!




Men denna träningen handlade mest om kontroll, kontroll och åter kontroll!
Vi red jättemycket volter och gjorde halvhalter. Vi skulle få koll på bogarna och ställa hästarna utåt. Det tog säkert 45 min innan vi ens red över bommar! Den här biten gick bra, men hon var lite pigg så när vi fick öva på den luugna galoppen, precis som jag brukar göra hemma ;)
Efter det hoppade vi ett räcke på en volt. Hoppade , och red in ibland på en jätteliten volt. Hon började bli lite lugnare nu och det gick bra!
Sen började vi hoppa lite mer, men åter kontroll då man hoppade ett hinder, volt, hinder, volt, kontroll, hinder volt osv osv. Men det var faktiskt bra, det gjorde att hon koncentrerade sig mer! :)
Haha, hon var riktigt trött i slutet, hon kommer nog ha lite träningsvärk idag! Blir skritt idag så får hon vila imorgon. Sen får vi se vad det blir på torsdag, antingen barbackapass eller longering.

Jättenöjd över denna träningen, glad för att vi kunde vara med! Mirre var så duktig hela tiden, hon sköter sig jättebra när vi är ute på andra anläggningar! Blev inga bilder tyvärr för ridhuset var ganska mörkt men filmer kommer det denna veckan, men kommer inte hinna fixa det idag eller imon tyvärr.


bloggtävling

Jag är med och tävlar om en bloggdesign från great design hos Carro!



Bilder Trollhättan

Har heeeelt glömt att att visa bilderna från Trollhättan. De flesta blev väldigt suddiga och alla har dålig kvalité och sånt men ni får dom ändå!
Filmen från LC'n kommer också inom kort!

vissa är inte ens redigerade....











hehö söddig













Det var dom bilderna, de flesta suddiga ni ser ju ändå den fina ponnyn lite ;)


påväg till träningen

Påväg till träningen nu, lite nervös faktiskt! Inte varje dag man får träna för en landslagstränare;) Uppdateringen kommer stå på noll från och med nu :( hörs imon med bilder och film ... Pusshej

Fortfarande i skolan....


Gunilla-träning outfit


Såhär kommer vi se ut idag på träningen, dock ett annat pannband fast det är fortfarande guldigt!


Ny design!

Sedärja, nu ser ni det nya som har kommit upp! Om inte, tryck F5.
Tycker denna var lite fräschare än den förra, ganska enkel och så men det funkar sålänge för det blir nog en tillfällig lite så..

- vad tycker ni om den?


gomorron!

Godmorgon på er!
Underbart väder idag, hörde att det snöade nere i småland. Synd.. ;)
Idag vaknade jag med ett léende på läpparna, gick till och med upp innan alarmet ringde! Så himla skönt att det är ljust på morgonen nu, man blir verkligen mycket piggare. Solen hinner till och med gå upp innnan jag går till bussen!



passande bild!!

Idag blir det en ganska fullspäckad dag, skola ända till halv 4, hemma ungefär tjugo över 4. Äta snabbt och sedan upp till stallet innan vi lastar och åker halv 6, det tar minst en halvtimma dit iallafall så vi får skynda oss lite där! Träningen börjar halv 7 och innan dess ska hon vara framskrittad också.
Så det blir nog väldigt dåligt med uppdatering idag, tyvärr. Och det som skulle komma upp igår kommer upp idag istället.
Vi hörs senare.


jäwwlar

Åh, kollade just på Ponnyakuten! Tänk ändå att det snart är fyra år sedan första programmet var..
Jacob LV, så jävla snyyyygggg!! Victor , rauwr ;)
Haha, tänk ändå att jag har rört Jacob (flera gånger tillochmed) och kramat Nicholai :33

Synd att inte alla var med, hade varit kul om alla typ berättade om vad som hände efter!


ögongodis(L)(L)(L)(L)


hemma en snabbis!

Hemma en snabbis nu, har ätit middag men jag ska gå upp till stallet igen och ta in hästarna!
Ska även smörja sadel och träns och packa allt tills träningen imorgon, så slipper jag göra det imorgon :) Är lite tveksam på hur vi ska se ut, men skulle tro att det blir röd-brun outfit, JW schabrak, catago boots och mina bruna JW byxor.

Red ut en härlig tur på Mirre förut! Blev mest skritt men lite trav uppe i skogen när det gick. Fick även galoppera ifrån en traktor xd. I slutet vid en ganska lång backe så tog vi en galopp, då drog hon på rejält ;)
Men det var jättehärligt!


Nytt på g

Ikväll kommer antagligen nått nytt upp!

håll koll....


Gårdagens ridpass

Igår skulle jag jobba lite med bommar, och så blev det!

Red ut som skrittuppvärmning, sen gick jag ner i paddocken igen och började värma upp. Hon var lika mjuk och fin som igår, om inte bättre! Red i en vanlig form, varken hög eller för låg. Red mycket serpentiner i traven och sedan gjorde jag tempoväxlingar.
Hade lagt ut bommar , såhär:



lite failat men ungefär såhär!

Började med att trava och rida över bommarna, sedan la jag till galopp imellan bommarna. Trava över bommen och sen några galoppsprång innan det var trav innan bommmen igen. Det gick faktiskt jättebra, även om var lite pigg så funkade det!

Efter det började jag reglera galoppsprången imellan, normalt var 5 galoppsprång, vi lyckades med 4 galoppsprång som minst när vi ökade så mycket vi kunde och 7 galoppsprång som minst. Hon kunde kortas upp jättemycket, det blev att vi galopperade på stället typ!
Och sedan la jag in halter i mitten, det blev inte världens snyggaste halter men hon stannade iallafall. Det var lite det som var grejen, eftersom hon gärna vill springa iväg annars.



Vi fortsatte och då såg linjerna ut såhär:





Hon kunde gå jättefint och samlat, helt otroligt!
I den övningen ovanför när vi gjorde serpentiner över långsidan så är det ett kryss i mitten, där var det ett galoppombyte, sedan blev det att vi bytte tillbaka när man red över andra bommen igen.
Sedan red jag över bommar på kortsidan, och hon gick lika lugnt och fint då!

Travade och skrittade av sen, så sjukt duktig ponny jag har, är så glad över att hon är min! <3


godmorgon!

Jag och Frida är vakna nu, drygt en timma sen kanske så vi har ätit frukost och nu chillar vi med datorerna framför tv'n. Ska väl gå hem sen och då blir det stallet och sen möter jag Frida så rider vi ut :)



Riktigt taggad inför hoppträningen imorgon, ska bli så sjukt kul!! Lite spännande också att träna inför en landslagstränare. Vi får väl se vad hon tycker om Mirre ;)
Idag kommer nog Kristin och rakar Mirre också, hoppas verkligen! Annars blir det på tisdag...
Kom på nu att jag har glömt att skriva om gårdagens ridpass, kommer upp ett inlägg om det snart!
Idag är det bara en vecka kvar till tävlingen på Troya, yeah!



vi hörs senare!


Roliga bilder

Haha, sitter och kollar på alla dessa bilder som finns på facebook!
Haha skrattar hur mycket som helst när jag känner igen mig i dom :D

















haha, love life


Bloglovin

Glöm inte att följa mig via bloglovin, så missar du säkert inga inlägg!

klicka här så är ni snälla <3


Gamla bilder #2

Här kommer några till från den hoppträningen 2009.. 

<p><span>&nbsp;</span></p> <p><span><strong><span style="font-size: small; color: #808080; font-family: Georgia;"><span style="font-size: x-small;">lla ryttare, gör detta!<br /></span></span></strong><span style="font-size: small;"><span style="font-family: georgia, palatino;"><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><strong>När red du senast? -</strong> idag &lt;3<br /></span></span> <span style="font-size: x-small;"><b><span style="font-size: xx-small;">Vem red du? - Alice &lt;3</span></b></span> <span style="font-size: x-small;"><i><br /></i><span style="font-size: xx-small;"><b>Red du för någon (isf vem)? -</b>&nbsp; Nope, red för mig själv &lt;3<br /></span></span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><b>Tyckte han/hon att det gick bra? - Ja, det tyckte jag väl&lt;3<br /></b></span></span></span></span> <span style="font-size: small;"><span style="font-family: georgia, palatino;"><span style="font-size: x-small;"><b><span style="font-size: xx-small;">Har du haft gymkhana någon gång? -</span></b></span> <span style="font-size: x-small;">Ja &lt;3</span><span style="font-size: x-small;"><br /> <span style="font-size: xx-small;"><b>Hur länge har du ridit? -</b> 4-5 år på Lunden &lt;3 :) Sen har man väl ridit innan det med ..<br /> <b>Har du någon favoritponny (vilken/vilka)?</b>&nbsp;&nbsp;Alice såklart (min häst) &lt;33 (a')</span></span><i><br /></i><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><b>Har du ridit en shire? -</b> ne , men det vill ja &lt;3</span></span> <i><br /></i><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><b>Har du ridit en shettis? -</b> Ja :)</span></span><i><br /></i><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Vilka ridläger har du varit på? -&nbsp;Jag har varit på min ridskola, där&nbsp;har jag varit två gånger&nbsp;+ två gånger&nbsp;på östadkulle ridläger :D<br /> &nbsp;-.-</span></span></b><span style="font-size: x-small;"><b><span style="font-size: xx-small;">Vilket var bäst? -</span></b></span> <span style="font-size: x-small;">Östadkulle &lt;3</span> <i><br /></i><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Har du badat med ponny? -aa &lt;3</span></span></b><span style="font-size: x-small;"><i><br /></i><b><span style="font-size: xx-small;">Vad är roligast: dressyr/hoppning? - Hoppning såklart &lt;3</span></b></span><i><br /></i><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Vilka är din favoritfärger/tecken? -</span></span></b> <span style="font-size: x-small;">Rödskimmel &amp; Isabell &lt;3 + bläs eller stjärna .</span><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><br /></span></span></span></span></span></p> <p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: georgia, palatino;"><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><b>Kan du rida en häst i form? -</b></span></span> <span style="font-size: x-small;">Absolut :D &lt;33</span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i><br /></i><b>Har du/haft någon sköt-, medryttarhäst? -</b>&nbsp; japp, några stycken :D både medryttare &amp; skötponny &lt;3</span></span> <i><br /></i><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Har du tävlat? -</span></span></b> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">nej, inte ännu :D men ska göra det till sommaren med alice &lt;3</span></span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i><br /></i><b>Har du tagit Grönt kort? -</b></span></span><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i>&nbsp;ne<br /></i><b>Vet du hur man lastar? -</b>&nbsp; japp, har gjort det :D</span></span><span style="font-size: x-small;"><i><br /></i><span style="font-size: xx-small;"><b>Har du suttit i en hoppsadel? -&nbsp; ja :)</b></span></span><span style="font-size: x-small;"><i><br /></i><span style="font-size: xx-small;"><b>Har du suttit i en dressyrsadel?&nbsp;-</b>&nbsp; ja :)</span></span><span style="font-size: x-small;"><i><br /></i><span style="font-size: xx-small;"><b>Har du suttit i en westernsadel? - ja :D</b><br /> <b>Har du ridit med westerntyglar? - vet inte ... kanske :D</b></span></span><i><br /></i><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Har du ridit en travare? -</span></span></b> <span style="font-size: x-small;">japp &lt;3</span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i><br /></i><b>Vilken är din favoritras(er)? -</b>&nbsp; Hmmh, det är många :D Shettis, welsh, tinker, falabella och massa fler :D<br /></span></span></span></span></p> <p><span style="font-family: times new roman, times;"><span style="font-size: small;"><span style="font-family: georgia, palatino;"><b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;">Går du på ridskola? -</span></span></b><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i>&nbsp;Ja<br /></i><b>Rider du stor häst ofta? -</b></span></span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i>Ja<br /></i><b>Har du ridit en häst som är över 170 i manken? -</b></span></span><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i>&nbsp; jaa :D<br /></i> <b>Har du gråtit när du lämnat en ponny? -</b></span></span><span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i>&nbsp; ne<br /></i><b>Du har ridit en kompis ponny någon gång? -</b></span></span> <span style="font-size: x-small;">jjaa :D</span> <span style="font-size: x-small;"><span style="font-size: xx-small;"><i><br /></i><b>Rider för privattränare/brukar vara med på träningar? -</b> <em>aa det brukar jag göra ibland &lt;3</em></span></span></span></span></span></p>






kommer ihåg den dagen som det var igår....


Hemma hos frida!

Hemma hos Frida nu, vi ska äta kladdkakemuffins! Göttans.. Anteckna ;)
Haha, aa har varit i stallet hela eftermiddagen nu. Fixat stallet + ridit ännu ett underbart pass på Mirre! Kommer ett enskilt inlägg om ridpasset lite senare!




Så resten av kvällen ska spenderas hemma hos Frida då, kommer väl bli kvar här till 1-2 som vanligt.. Haha, det brukar nästan alltid bli så!
Kommer gå upp till stallet imorgon ungefär samma tid som idag, blir nog att Kristin kommer upp och rakar Mirre imorgon eftermiddag! Men innan det blir det nog en tur ut.
Sen är det en hel vecka och sen på måndag är det träning för Gunilla och söndag 25 mars är det tävling igen, jättetaggad!!


passande vinterbild.... ;)


stallet NU

Nuu har jag chillat ett tag, ska och äta en macka och sen upp till stallet.
vi hörs efter dee!


fullt upp!

Hejsan.
Det har varit fullt upp här hela förmiddagen, vart på RUF sen kl. 9 på morgonen tills nu ungefär. Vi har bakat tunnbröd och sedan varit ute och sålt. Sjukt jobbigt, men nu är det gjort iallafall :)
Ska upp till stallet lite senare, har insläppet idag också så det är ingen idé att gå upp än. Tänkte faktiskt sova lite för jag är verkligen jättetrött..



Men ska rida Mirre sedan iallafall, tänkte lägga ut lite bommar och rida markarbete! Tar kanske dressyrsadeln idag igen ;)
Och om jag har tur så kommer kanske Kristin och rakar Mirre idag, annars kommer hon imorgon. Blir jättebra!!

Ska ta och sova lite nu, hejdå ..


AW

Kollade just in på min bilddagbok (dayviews) och såg denna bilden:



Kom så väl ihåg denna dagen, första gången vi åkte iväg med Alice! Vi skulle åka iväg och hoppträna hos Erika och vi fick lite problem med lastningen så hennes träns gick sönder.. Ramlade även av pga att jag inte hade spänt sadelgjorden xd
Åh vilka minnen <3
btw snygg outfit, det blommiga schabraket mums <3333


facebook's next top model

Någon mer som har märkt att det är typ "dagens snygging", "kungälvs hetaste" och "Sveriges sötaste" typ överallt på FB? Haha sjukt jobbigt.. Nolifers!

FACEBOOK'S NEXT TOP MODEL.


HEEEJ XD ^^ :PPP





HAHA jag dööööööööööör..


tidsfördriv- ohästigt

1. Hur lång är du? - 168-170cm

2. Är du nöjd med ditt rum? - jaa!

3. Villken är din riktiga hårfärg? - den jag har nu

4. Har du någon sjukdom? - nej

5. Är dina föräldrar skilda? - ne!

6. Gillar du skolan? - tvek

7. vad heter du? - Ida

8. syskon? 2 syskon

9. Vart bor du? - Sverige

10. Hur många barn vill du ha? - don't know

11. Vill du gifta dig? - ja

12. Favorit tid på dagen? - kvällen

13. Humör just nu? - trött men ändå glad

14. Sugen på just nu? - gooodis!

HAR DU DE SENASTE 24 TIMMARNA

1. Pussat någon? - nej

2. Sjungit? - aa

3. Blivit kramad? - aa

4. Känt dig fånig? - haha jaa xd

5. Saknat någon? jaa <3

6. Dansat galet? - nejp

7. klippt håret? - nepp

8. Gråtit? - ne!

SKULLE DU HELST

1. pierca tungan eller läppen? - tungan

2. vara seriös eller oseriös?- oseriös

3. Dricka grön eller röd mjölk? rööd

5. Umgås med dina föräldrar eller vänner? - beror på vart osv.. men vänner! :)

VAD

1. Åt du senast? - halstabletter (L)(L)(L)

2. Drack du senast? - Mjölk (L)(L)(L)(L) 

3. Har du på fötterna? - sockar

4. Lyssnar du på just nu - ingenting

5. Gillar du mest hos dig själv? mitt hår 


taggar inför kvällen..

Sitter i soffan, ännu mer död än förut typ.. xd
Iallafall så gick det rätt snabbt att fixa allt, mockade och fixxade maten och allt det på mindre än 1 timma för 6 hästar. Snabb! Sedan red jag ett helt uuunderbart ridpass på Mirre, hon gick så grymt bra!
Red i dressyrsadeln, skrittade fram henne ute och sen började jag trava lite i paddocken. Hon var hur fin som helst redan från början och hon var jättemjuk och fin. Red på volter och gjorde tempoväxlingar som jag brukar syssla med på uppvärmningen.

Galoppen var ju bara sådär aaasbra! Förväntade mig som vanligt att hon skulle vara jättepigg och dra iväg och så, men det var helt tvärtom. Kunde korta henne jättemycket men samtidigt länga henne och då drog hon inte iväg ändå. Helt underbart!!
Sedan övade jag på övergångar mellan galopp - trav, tycker det är väldigt svårt att sitta ner direkt efter övergången. Men tillslut kom jag fram till att för att göra det lättast så får jag liksom hålla emot men samtidigt driva framåt, svårt att förklara men typ så. Då gick det ganska bra :D

Efter det red jag faktiskt igenom L:C programmet, det var över ett år sen nu men jag kommer fortfarande ihåg det. De är ju ganska enkelt.. Det gick jättebra, de flesta momenten gick jättebra och det kanske blir att vi kommer ut på dressyrbanan någon gång iallafall ;)
Så, helt underbart ridpass idag. Så nöjd över min prinsessa!



Ska iallafall äta godis och kolla på tv ikväll, ska se om jag kan fixa några bra inlägg också..
puss!


diss






Nice hjälm, fast nää! Haha den var faktiskt riktigt ful.


Helt död..

En galet trött tjej kom precis innanför dörren hemma, äntligen var denna veckan avklarad! Den har ändå gått rätt fort men har nog sovit alldeles för lite så har lite huvudvärk nu och väldigt trött.
Ska få i mig lite att äta nu och sedan drar jag upp till stallet. Somsagt kommer jag nog vara där väldigt längre så uppdateringen kommer antagligen stå på noll i några timmar nu.

Hörs... ZzzZzz


söta (L)


Outfit

En snyggis outfit nu till våren, älskar kepsen yao!


Internet igen!

Nu är internetet tillbaka igen, härligt!
Har haft chill lektioner idag och nu efter lunchen är det bara två timmar bild kvar. Sedan ska jag heeeem! :D:D
Som jag skrev förut så har jag hand om hela stallet idag, mocka för 6 hästar, göra ordning mat, fylla på vatten plus att mocka hagen , fylla på vatten i hagen och sedan ta in hästarna.

Ska sedan rida Mirre också! Blir Hade ju egentligen inte planerat något tills idag men jag tror kanske att vi rider ut lite först och sedan rider lite i paddocken. Ska nog rida med dressyrsadeln idag!
Sedan om det inte blir alldeles försent tänkte jag kanske putsa lite utrustning. Ikväll blir det nog en chillkväll. Ska upp tidigt imorgon för att vi ska vara uppe på RUF kl. 9, för vi ska baka tunnbröd och sedan sälja. Segt men om man är med i fotbollen såå.. Sedan blir det ridning på eftermiddagen, rider nog ut skulle jag tro och sedan blir det dressyrpass på söndag igen. På måndag är det hoppträning ju! :D:D Så tänkte inte ta något markarbete innan det. 

 

vi hörs senare ..


inget internet

Finns inget Internet i skolan just nu då jag får se hur det blir med uppdateringen idag men det kommer ju säkert ett inlägg sen när jag kommer hem isåfall :) har hela stallet idag , ska mocka och göra ordning med mat och sånt och rida Mirre. kommer säkert vara där hela kvällen! Jao , vi hörs senare :)

Hoppträning

Då var det klart för att vi är med på hoppträningen på Måndag, jag och Mirre!
Det är ju hoppträning för Gunilla Fredriksson, självaste landslagstränaren i fälttävlan! ;)

Ser verkligen fram emot det!!


svar på tal



Haha jaa det var det faktiskt!


Hem ljuva hem

Har fått i mig lite god mat, kycklig och nudlar, mums! Sedan blev det lite melon, jordgubbar och glass som efterrätt, hur gott som helst! ;)

Aa, vi var ju och orienterade förut, gick ganska snabbt så det var väl helt okej! Sen kunde mamma komma och hämta mig eftersom hon var i stallet när tandläkaren var där under dagen.
Justeja, på tal om tandläkaren då så såg Mirres tänder jättefina ut! Var endast lite små sår som hade blivit av lite vassa kanter på tänderna, men han tog bort de vassa kanterna och annars såg det så bra ut så han behöver inte komma fören om 1½ år. Jättebra!
Hade missat det att dom inte behöver någon vilodag dagen efter eller så, så jag kan rida imorgon igen redan.

Jaop, ska snart upp till stallet en snabbis sen blir det Lunden, pusshej


ELIT

Blir så glad varje gång jag kommer in på bloggen och jag ser att det är massa kommentarer och statestiken höjs regelbundet men några stycken!



Har varit såhär nonstop i drygt 1 månad nu? Blir ju jättetaggad på att blogga mera då!
För många kanske detta är ingenting men när jag började blogga så hade jag ca. 10 läsare och inga kommentarer. Nu är det verkligen mycket mycket mer och kommentarer dagligen!

Så jävla bra är ni!


This or that


Hv polo


 

VS


Lamicell


hej på er!

Ska strax ha svenska, vi ska fortsätta att skriva på våra deckare! Skitsvårt .. :(
Aja, sen är det bara lunch plus två lektioner kvar, vi ska orientera på idrotten, inte jättekul!

Åker hem sen och går upp till stallet och sedan åker jag vidare till Lunden, de är hopplektion!
Så ser min dag ut doe, vi hörs senare! :)


gammal bild


våra konkurrenter

HAHHAAHHAHA JAG DÖÖÖR!

Detta är bidraget från Ryssland till Eurovision Song Contest, tror ni Loreen har någon chans?
Liksom kolla på dom, unga och snygga..


pluggaaa

Hemma från ridpasset nu då!
Dressyr i paddocken, och jag vet inte riktigt om det var bra eller dåligt pass idag, lite därimellan skulle jag tro. Gick bra stundsvis men ibland blev det bara pannkaka av allt..
I början i traven hade hon en lagom framåtbjudning, red runt på volter och tempoväxlingar och hon kändes jättemjuk och fin! Sedan travade vi lite igen på mittvolten och böjde igenom henne rejält på båda sidor, högersidan som annars brukar vara lite jobbig gick superbra idag!

Men sen i galoppen, då fick hon lite mer framåtbjudning och det blev bara mer och mer typ.. Så vi fick jobba där en stund att behålla en luugn galopp, gick inte så bra men mot slutet så gick det hyfsat bra, kunde rida i lugnt tempo på en 10-15m volt iallafall! Avslutade där med galoppen när det kändes bra och travade igen i en låg form. Och sedan gick jag ut med henne en stund som avskrittning.
Hon var ju ändå duktig ibland, så det var ett helt OK pass. :)



Helt underbart väder har det varit idag, vad kan det ha varit? Typ 15+ kanske..
Aa det var iallafall sjukt varmt, jätteskönt. Nu är våren här!! Imorgon skulle det dock regna igen, men vi får la hoppas att det ändras.

 Imorgon blir det heller ingen ridning för tandläkaren kommer till stallet imorgon och kollar igenom Mirres tänder, så det blir vilodag för henne + att mamma tar stallet. Så behöver endast gå upp dit och kolla till henne och borsta, LYX! Sedan blir det hopplektion på Lunden, ska bli spännande och se vilken häst jag får eftersom Speed är såld som jag har haft innan.
Nu ska jag plugga spanska, prov imon serrö.
pusshej


Stallet snart

Nu ska jag äta lite mat och sedan upp till stallet!
dressyrpass somsagt, återkommer senare :D


passande med en vinterbild! haha not.


veckans fråga


dagens vill ha

 

Älskar JW täckena, både utetäcken, stalltäcken och fleece! Vill ha ett iallafall, någongång...



gomorron

Vaknade upp mindre lycklig idag, men jaa, alltid så på morgonen! Usch, det är hemskt att gå upp så tidigt :(
Ganska lång dag idag också, men de flesta lektionerna är ganska chill men kommer hem runt 4.
Ska upp direkt till Mirre och rida dressyr i paddocken, yeeah :) Taggad på dee.



Jao, har inte så mycket mer att säga än detta! PUSSHEJ


sista inlägget

ska fixa ordning mig för sängen nu, borsta tänderna och såå..
Känns som det har varit en sjuukt lång dag :o Imorgon är det onsdag, bara två dagar till fredag.

BTW blir nog träning för Gunilla Fredriksson på måndag, yees! Hoppas bara att pappa går med på att köra! ;) Blir lagom eftersom det är 6 dagar innan tävlingen, så hon hinner nog vila upp sig..
jag vet inte, men känner mig ovanligt lycklig idag, utvecklingssamtalet gick jättebra , fick endast respons, träningen var jobbig men känns bra och gick en mysig promenix med Mirre förut och gosade med henne. Världens mysigaste ponny! dessutom har jag hittat den praoplatsen som var PERFEKT , nära och bra!
- kan ni gissa vart? liggger i romelanda

så nu ska en lycklig tjej snart sova, så godnatt sweeties!


tävlingsplaneringen för våren

Nu är hela tävlingsplaneringen för "vårterminen" klar typ! De flesta är redan säkra, medans 1-2 st är, och de är isf pokalhoppet och den på gfrk! Men de andra blir det nog eftersom de redan är bestämt av vi ska tävla bohuscupen!

Dessa blir de nu då:

* Troya horse arena, 25 mars. LC
*
Alleby ridklubb 22 april, LD  vet ej om de finns kringklasser för isåfall blir det LD & LC
* Pokalhoppet Valsäng 12 maj, LC + LB förhoppningsvis LB iallafall.
* Alleby ridklubb omg 2 av bohuscupen 27 maj, Vet ej vilka klasser eftersom jag kommer tävla individuellt bara under denna omgången. Då kanske jag tar lite högre.
* Tjörnhoppet 10 juni (ev final bohuscupen) Om final LD+5, annars blir det LC + LB.
*
GFRK reg/lok hoppnig LC + LB.

Blir ju en hel månad mellan troya & omg. 1 av bohuscupen, då passar vi på att träna lite mer! :)
Bara min familj går med på att åka med och pappa kan köra så går nog allt detta igenom. hoppas på det! 
Så jävla taggaaad!!


nervöös

Sitter och tränar på min engelskaredovisning lite, lite nervös faktiskt för ag vill att det ska bli bra! Tror att betyget kommer hänga lite på dehär också, sååå...
Har utvecklingssamtal sen vid 6, kommer mocka innan men hinner inte rida. Måste duscha och sånt innan jag drar in till skolan igen! Sen är det träning direkt efter, nice... är inte nervös över utvecklingssamtalet, de brukar alltid gå bra eftersom jag sköter mig ;)
Jao, vi hörs senare!


vårskor!

Måste snart bestämma vilka vårskor jag vill ha! Har inte kollat hur många jag kan ha från förra året men hursomhelst vill jag ändå ha Palladium eller Converse, helst palladium, dom är så snygga!

Blir nog vita isåfall.. ;)


Dom beiga är väldigt snygga också, men får se vad jag hittar. :)


ginas ridkollektion

- Ska ni köpa något av Ginas ridkollektion?  

Jag ska nog inte göra det, men det tycker det mesta är jättesnyggt! Resten hittar du här.


melodifestivalsmusik

Lyssnar på lite melodifestivalsmusik nu på kvällskvisten, yeah ♥


gokväll

Gokväll på er, sitter med plugget nu då! Fast rätt så roligt , skriver om ridsporten lite i allmänhet typ! Vi fick välja vad som helst som vi ville prata om som man visste lite om, klart man väljer ridsporten då ;)

Är ganska klar med den nu, ska bara lära mig texten lite mer så att jag inte behöver kolla ner på pappret så ofta.
Ridpasset idag var ju barbacka då, det var ganska längesen nu! Provade och rida med det raka gummibettet utan nosgrimma, och det funkade jättebra! Hon var hur fin som helst i båda varven, även i galoppen! Superdupernöjd. gjorde även lite skänkelvikningar imellanåt :) Duktiga tjejen!!
Annars var det väl ett ganska kravlöst pass, släppte henne lite efter i paddocken också och hon hade visst jättemycket energi! Hihi busepållen..




stallet nuuu

sedärja , har precis ätit god mat och ska snart gå upp till stallet!
Blir ju somsagt ett barbackapass i paddocken, bra balansträning. vi hörs senare!


Hiss & diss


* Mina föräldrar - dom är bara så bäst! ställer upp o kör o massa...

* Mirre - finaste ponnyn i världen!

* Tävling - älskar och tävlaaa!

* Ljusare på morgonen & kvällen - motivationen går upp!

* Vårväder - åh älska! inte så kallt och soligt!



* Skolan - är redigt skoltrött nu..

* Hela fem veckor kvar till påsklovet - jättelååångt... 

* Regn - vem gillar regn liksom?

* Åka buss - har gjort det i 8 år nu, varje dag. Skitsegt! ibland kan de vara skönt , men näää.

* Utvecklingssamtal - tar bara upp massa tid...


Svenskaaa-a-a-a-aaaa

Snart börjar svenskalektionen och sedan är det bara idrotten kvar!
Blir lite ändring i schemat för Mirre så det kommer bli att hon rids i paddocken idag, barbacka och så får hon vilodag imorgon för jag har utvecklingssamtal då och sedan träning ... Så, så blir det.

Jao, men vi hörs :)


Planering



Detta är planeringen för alla dagar två veckor framöver! Kanske inte blir precis så, men det är ungefär så jag tänk nu. :)
Rätt mycket vila denna veckan men det förtjänar hon efter en sån bra prestation på tävlingen i lördags. Mest vila är väl pga. tandläkaren. Vet inte hur mycket vila hon kommer få ha efter den.. Men minst 1-2 dagar kanske..
Nästa vecka är det ju tävling igen och då blir det en lätt uteritt dagen innan. Och endast en vilodag där på torsdagen. Blir ingen riktig hoppning innan tävlingen, bara markarbete. Vi har ju känt på höjden innan..


ÄNNU EN!

Nu är vi anmälda till ännu en tävling, en LC på troya horse arena som hålls av Stenungsunds HRF. 25 mars, endast två veckor kvar! TAGGAD!
Funderade på att hoppa LB i avd.B men sen så blev det inte så för att det känns som det går förfort fram då.. Skulle typ blivit som en clearround då. 


bild i repris..

 


världens sötaste pålle ♥






Ponnyakuten nu

nu ska ja ta och kolla på ponnyakuten, yeeah


Skrittrunda

Idag blev det en runda ut!
Provade att rida på ett annat bett som jag fick med, ett rakt gummibett + utan nosgrimma. Så samlade upp henne några gånger för att känna på hur hon gick med det, tog även några travsteg. Hon gick jättefint med det!
Ska prova att rida med det på tisdag när jag rider i paddocken.
För imorgon får hon en vilodag.



Nu ska jag tillbringa resten av kvällen vid tv'n och datorn, orkar ingenting mer! Känner mig helt dööd... PA, kontoret och just nu är det en harry-potter film på tvn som jag kollar på!
Ska fixa lite mer inlägg nu, pusshej


Kingsland summer 2012

Kingslands sommarkollektion här! Tycker de mesta ser likadant ut...  
Inget WOW, men stilrent.





Tänk ändå att vara profilryttare för kingsland, hade varit jvligt coolt!
Resten av kollektionen hittar du här.


Gamla bilder..

Här kommer några bilder från när jag red Smulan, det var typ för fyra år sen, dagen efter julafton!









saknar dej sååå... <3


Godmorgon!

Godmorgon allihopa!
Jättefint väder idag, ska skritta ut en stund på Mirre senare idag, blir väl vid halv 3-3 skulle jag tro. Är jättetrött och har ont i benen nu.. Hehe. Sen ikväll ska jag kanske ut och springa igen, fast bara kanske eftersom jag redan har tränat två gånger denna veckan utanför ridningen, får se vilken ork jag har då ;)

Btw hoppas ni gillade filmen, kommentera gärna va ni tycker också! :D Tyvärr så blir det nog inte många bilder, för alla var nästan suddiga tyvärr :( Typiskt...
Aa, men vi hörs senare doe!


världens bästa ponny <3


1:a filmen

Filmen från LD'n då!
Bra runda enligt mig, kommer lite förnära på några men för de mesta fina språng!


Loreen <3

Jahopp, då var melodifestivalen över för detta året!
Loreen vann, helt rätt enligt mig! Hon var sjuukt bra. <3


TFRK 10/1

varning för långt inlägg...

Nu kommer lite text om dagen då, en underbaar dag!
Gick upp till stallet vid 10, mockade och så först och sedan tvättade jag hennes ben och borstade och fixade! Lastade vid kvart över 12 och var framme vid trollhättan 50 minuter senare. Så jag kunde lugnt gå banan och kolla på några ekipage innan det var dags att lasta ut henne!

Framridning+framhoppning:
Det fanns ju gott om framridningsplats! En stor ridbana ute, en liten del av ridhuset och resten av ridhuset så var det framhoppning. Så i ridbanan där var det oftast bara 4 st som red, så där kunde man rida fram i lugn och ro, riktigt skönt! Hon var väldigt lugn och avslappnad, kändes super då!
Framhoppningen var ju lite mer hysterisk, ville inte ens att mamma skulle komma med in för det var redan många som stog och höll på med hinderna där inne. Galopperade lite och hoppade fram två gånger på räcket och två på oxern, det räcker tycker jag! Speciellt om man får bra språng, som jag kände att jag fick då! :)

Banan LD:
Banan var ganska lätt tycker jag, inga svåra svängar alls utan stora ytor så man hann att samla upp henne mellan hinderna. Denna rundan kändes verkligen jättebra, hon är ju inte tittig så hon hoppade alla jättefint! Kändes lite snabbt men såg inte ut så på filmen, de såg helt perfekt ut då!
Så en felfri runda då, jättenöjd!!
FILM KOMMER.


bild efter LC'n ..

Framridning+framhoppning:
Red inte fram lika länge denna gången, men hon kändes likadan här, lugn och avslappnad! Hon var pigg igen för det var ett tag mellan klasserna så hon fick väl energin åter!
Hoppade 2 språng mer för jag skulle göra lite snävare svängar efter hindret, men annars kändes det samma som förra framhoppningen :D

Banan:
Detta var ju då LC, bed. A0+A0. En bana med 9 språng plus 3 till som var omhoppning. Red ungefär samma här med bra vägar. Var då felfri i grundomgången och red vidare. 11-12 så kunde man välja mellan två svängar typ, och jag tog den längre som jag ångrar nu i efterhand men just då kändes det bäst! :D Men felfritt där också, och det slutade med att vi kom på en 10:onde plats!
FILM KOMMER.

Så otroligt nöjd över min prinsessa, våran första riktiga tävling och vi rider in och dubbelnollar! Till och med min första start i en riktig tävling någonsin! Helt sjukt vad jag är stolt över henne!
Måste bara säga att tfrk har så otroligt bra tävlingsorganisation!! Inga problem liksom...

SJUUUUKT BRA DAG!


Otroligt lyckad daag!

CR på LD'n och dubbelnolla på LC'n, men två st ifrån placering!
Mirre skötte sig exemplariskt hela dagen och hoppade som en gud! Är otroligt nöjd över min prinsessa och denna dagen gick över förväntan!

Film och ev. bilder kommer !:D


ska ta och kolla på mello nu så mer text kommer later on....


godmorgon!

Godmorgon på er!
Nu ska jag äta en god frukost sen ska jag upp till stallet. TÄVLINGSDAG!!
Jag har redan packat det mesta, nu är det bara Mirre som ska få sina ben tvättade, svansen och manen fin (det blir inga knoppar denna gången) och borstad såklart. Hon ska glänsa min prinsessa! :)

Vi åker härifrån typ tjugo över 12 eller något så är vi la framme ca. en timma efter.
Har tyvärr inte hunnit göra några tidinställda eller så under dagen så uppdateringen kommer inte fören ikväll.. 
Åh, nu börjar jag bli nervös igen xD 
VI HÖRS!

 


tävlingssnack härååå

Tänkte berätta lite om min "plan" imorgon...
Det är ju min första start i "riktig" tävling imorgon, dock inte Mirres som tur är! Men det är våran första start tillsammans! Det viktigaste för mig imorgon är att rida bra vägar och rida så som jag har tänkt, samla ihop henne mycket mellan hinderna och inte hålla emot hinderna för att få så bra språng som möjligt. 
LD är ju i bed. A, (Clear round) ingen omhoppning eller så. 
LC är ju bed. A:0/A:0, och för er som inte vet är det först en grundomgång och om man går felfritt då är det sedan omhoppning direkt efter. Samma tänk här, samla upp och släppa, bra vägar. Om det blir omhoppning så.. haha jag vet inte om jag kommer satsa på placering eller inte.. Får jag se då! :) Det viktigaste är prestationen och inte resultatet. 
Även om jag är en liten vinnarskalle så ser jag ändå dethär som en träningstävling!

Hur vi ska se ut då, det kommer här! 


Ser lite omatchat ut här, men det ser bättre ut i verkligheten får man väl säga. Kanske tar kavajen, får see!  


LC-outfiten, har inte bestämt mig vilken tröja jag ska ha, om det blir den blåa kommer jag ha kavaj över!

Är så sjukt taggad över imorgon asså, har varit nervös hela dagen i skolan.. Haha har kollat på startlistorna hela tiden typ! Men jag känner att vi är väl förberedda för detta och det är ju toppen!
Lite nervös nu också, men de brukar gå bort när jag börjar rida.
/idacarlsbogård


mirakelsadel

Idag blev det ridning med den nya dressyrsadeln!
Gosh vad fint hon gick, från början till slut. Blev riktigt förvånad faktiskt. Hon kunde samla sig mycket mer i galoppen! Aa, red ju inte så länge! red runt på lite volter och gjorde tempoväxlingar :D Hon var väldigt pigg!
good feeling for tomorrow


min lilla dressyrponny...

mer update kommer strax.....


stallet hela eftermiddagen/kvällen-

tidinställt
Kommer nog bli lite dålig uppdatering nu under eftermiddagen/kvällen. Måste ju fixa rätt mycket imorgon men vid 8-9 kanske de kommer normalt med uppdatering igen.
Har ändrat lite i outfitvägen, men de berättar jag senare, men vi kommer nog bli rätt snygga ;)
Så sjuuuuuuuukt taggad till denna tävlingen aso...
aa, men kommer lite mer tävlingssnack+outfits senare när jag berättar om morgondagens plan (hur jag ska rida och så, typ) och visar outfitsen såklart.
aah, pusshejjj!



rakad vs orakad

Funderar på att raka Mirre nu till våren, får bli vid april isåfall.
Hon rids ju väldigt mycket + tävlas och hon svettas väldigt mycket.
men att svettas är ju inget farligt men ändåå, hade nog känts bättre om hon var rakad!

Problemet då är att varken jag eller någon i stallet (tror jag) inte har någon rakmaskin. Men får la se om jag hittar någon som skulle kunna komma och raka henne!

halvklippning skulle vart perfekt.. Eller


möjligtvis helklippning fast lämna kvar på ryggen där sadeln ligger+benen+huvudet då..


Lagsammanställning

Fick precis ett mejl om lagen i bohuscupen, var endast reserv till en omgång... Segt, hade sett fram emot att tävla i lag men det blir nog inte så.
Verkligen Synd, men det var så många som hade "anmält" sig till att tävla bohuscupen hoppning för ponny iår så alla får väl helt enkelt inte plats. Dessutom har inte jag tävlat i bohuscupen innan.  Nästa år blir det ju att jag tävlar för Lunden, hoppas vi får ihop ett lag där istället då som vi kan vara med i.
Dock skulle det bli ett div 2 lag till hösten, kanske har en större chans att komma med där istället. HOPE SO!



Dock skulle man ändå tävla indiviuellt på de tävlingarna laget skulle ut på också, men vet ej om jag vill det då för då kanske jag kan blicka framåt istället och satsa på att starta LB:er istället, men jaa, får se!  


godmorgon

godmorgon, nu väntas en kort dag i skolan och sen ska jag hem!
Massaaaa grejer som ska fixas tills imorgon, bara en dag kvar till tävlingen juu.
Detta ska göras:
* Mocka & fixa all mat och de
* Bortsta och rida Mirre i paddocken.
* Borsta lite mer, tvätta benen & svansen.
* Putsa alla grejer som ska med
* Ta fram schabrak
* Packa grejer som ska med

Aa, mer grejer blir det nog men kommer inte på mer just nu.
Hihi, jag älskar att förbereda inför tävling, det är typ de bästa! :3


stallet

nu drar jag upp till älsklingshästen, hejdooooo


äääääääälskar låten

älskar verkligen låten, ni måste lyssna på den!


donken

har precis varit på donken, asäcklig mat så de va bättre att äta där så att man inte behöver vara hungrig hela dagen! Men nu är jag propppmätt. härligt ;)
Nu är det bara två lektioner kvar, SO och idrott! Sen ska jag hem och äta och sedan till stallet, Mirre har vilodag idag men fixar stallet som vanligt. Borstar Mirre också ofc.
Sen blir de träning, ingen ridning idag eftersom pernilla är på semester!


Har ju även kommit massor med snöö, ååååhh orkar inte!! Trodde de skulle bli vår nu, men nej..
Hoppas de försvinner snabbt!
Btw, det blir inga bilder från igår för att vi glömde kameran men pappa filmade lite så de kanske kommer upp! I hope so... Aja vi hörs senare, pusshej


finaaste


hmm..

Har ingen aning om Mirre ska vara knoppad eller ha utsläppt man på lördag :o
Hon är fin i utsläppt man och det är jobbigt att knoppa men det hade ju varit jättefint med knoppar ändå :(

- vad tycker ni?
ALLA svarar


Gårdagens hoppass!

Hann ju inte att  berätta om hoppasset igår, så jag gör det nu istället!
Målet för idag var bara att hoppa bana på 80cm & 90 cm, bra vägar och jämt tempo.
Värmde upp som vanligt, friskt tempo och red runt på volter och lite överallt så, galopp i lätt sits och tempoväxlingar för att få igång henne typ. Kändes jättebra!

Började hoppa fram några språng på 70 cm sen som "framhoppning"
Hade ställt upp banan såhär:


lite fail.. hehe

Började hoppa 80 cm, kändes bra! Kom lite nära på någon men annars flöt det på jättebra. Inga vägringar eller rivningar! Hoppade om dem som jag kom lite fel på. Höjde sedan lite och hoppade banan en gång till. Då låg hinderna runt 85cm. Kändes bra!
Sedan höjde vi då till 90, vissa hinder låg på 1 m. Hoppade den banan också, hon blev väldigt mycket piggare när det blev högre och tog i mer! Blev ett litet missförstånd en gång på den oxern i mitten, vi kom fel och hon tänkte nog vägra fast hon hoppade ändå, så rev vi men de var nog mitt fel för jag höll i för tätt inpå hindret. Men vi tog om det igen och då hoppade hon jättefint!
Börjar hitta hennes "hoppknappar" nu, var ju van vid Robban att jag skulle hålla imot hindret men Mirre klarar dedär själv så jag måste lära mig att släppa henne, för då blir det som bäst språng för då kan hon reglera galoppsprången själv. Men problemet blir då efter hindret så går det ju lite snabbt, för hon sticker ju iväg lite innan hindret typ, men å andra sidan tar det inte många sekunder innan jag får samlat upp henne men ändå.. Men det är en sak vi får träna på, mycket markarbete! :)

riktigt nöjd med gårdagens ridpass, känslan blev så mycket bättre tills på lördag när vi har hoppat en bana på till och med över 90 cm! Jätteeetaggad!!


hinner inte blogga!!

Måste plugga spanska resten av kvällen, fml..
Men kan ju säga att hoppningen idag gick heelt awesome!! Berättar mer om det imorgon...

gose bild på mej och klara, det va tider de!!


smile yeah


Kingslandvästar

Ett måste nästa vinter är en Kingslandväst, alla är så jäääkla snygga!
Dock är dom så dyra, ligger ju runt 1500-2000kr. Men om jag köper en på mässan så brukar den ju kosta lite mindre iallafall! Men de blir ju inte fören nästa år....
För nu har jag verkligen inte råd!


snart stallet.

kom precis hem nu, ska bara äta sen går jag till stallet!
så vi hörs senare :*


Bloggtävling

jag är med och tävlar om en kingslandtröja här!



snart svenska

Nu är det snart svenska, film, så det är nice! :))
Sen har vi bara musik kvar och sedan slutar vi! Ska hem och vid 5 går jag upp till stallet för 6-halv 7 åker vi upp till Lunden och hoppar! Ska hoppa en bana på 80 & 90, bara för att känna på det till lördag. Har ju bara hoppat bana på 70 cm änsålänge! Men jag tror att de ska gå bra.
Ska försöka fixa tidinställda, får se om jag hinner. Men annars bloggar jag sen när vi kommer hem.

Vi hörs!


svar på kommentarer




Svar: Jag har Mirre i ett litet privatstall norr om kungälv, det heter Solberg som ligger i Romelanda, nära Norrmannebo. Haha, aa.. Hoppas du fattar ;)



Svar: Täcket har jag ingen aning om vart det kommer ifrån, men schabraket & huvan finns ju lite överallt. Blandannat på http://chevalridsport.se :)


träning nu

ska dra till träningen nu, vi hörs senare!


the day

Ännu en bra dag har passerat! :)
Red ut förut med syster och frida, en go tur på ca. 1 timma! Blev skritt, trav och galopp. Dom var lite sega dom andra så när vi kom mycket före så körde vi lite skänkelvikning & skolor. Det gick jättebra! Pållarna har ju en helt annan framåtbjudning än i paddocken alltså. Så det blev lite sånt också. Härligt ridpass!



Planering resten av veckan ser ut såhär:

* onsdag: hoppning i ridhuset.
* torsdag: vila
* fredag: trimning i paddocken, med dressyrsadeln :')
* lördag: tävling Trollhättan, LD+LC
* Söndag: skritta ut/promenad
Så ser resten av veckan ut för Mirre! Har ju blivit rätt mycket klättring nu de senaste dagarna eftersom vi har njutit av vädret och ridit ut för de mesta. Men de är bra träning de också!

Men iallafall, efter ridpasset gjorde vi ordning i stallet och sedan började vi smörja båda sadlarna och gjorde ordning lite i skåpet och kollade vilka schabrak som behövdes hem och tvättas. Räknade alla schabraken och jag har 23 st! Hehe, men schabrak kan man aldrig ha för mycket av, eller vad säger ni? ;)
Plockade även ordning i skåpet, alltid bra. Sen när vi kom hem så började vi städa vid hästgrejerna, mycket saker man samlar på sig genom året och hittade grejer som jag hade när jag börja rida.. Tror jag kan ta kort på hela min outfit jag hade då!
Hade ni velat se den?

så ja, nu är nästan denna dagen över, vi hörs senare....


Veckans fråga





Mirre står som Tysk ridponny i sitt pass!
Men hennes pappa är engelskt fullblod och sedan är det lite blandat.


Bilder #3








Ny design!

Sedärja, nu blev det äntligen en ny design!
Inget avancerat men de funkar tills jag får en ny idé :)

- vad tycker ni?


godmorgon

Nu har vi vaknat, kollar på tv och snart ska vi väl äta frukost!
Det blir en tur ut idag också, jag på mirre, frida på mumin och sen följer min syster med på troja också :) Det blir mysigt. 
Ikväll blir det träning, fyy.. aa, men vi hörs senare!

 


wehoo

we are still awake :'>
haha vi sitter fortfarande med datorerna, gör ingenting typ? men vi ska la snart sova antar jag!
bara de jag skulle säga, puusshejejj


Bloglovin'

Glöm inte att följa bloggen genom bloglovin,
då missar du inget inlägg!

FÖLJ MIG & MAREEN HÄR!


hälloj

Hemma nu, har varit en helt awzüüüüm dag!
Slappade framför tv till typ 1 och sen gick jag upp direkt till stallet för att kl. 2 skulle jag rida ut med Frida. Så vi red ut på en härlig tur på 1 tim. Skritt, trav och galopp! Ganska mycket galopp blev det, men det var kul!:) Gick lite snabbt där ett tag men det var väl skönt för Mirre att få sträcka ut. Hoppade även en runda på deras lilla terrängbana, kul. Pigg och fin idag!



Sedan cyklade jag bort till frida för att äta mat hemma hos hennes morfar och sedan gick vi ut en promenad med Jocke, fridas gulliga shettis! Haha, han är ganska ond men ändå otroligt söt!
Cyklade hem igen och duschade och sen kom frida och nu sitter vi här i soffan och tar det luuuugnt.
Hon ska sova över här, kul.
VI HÖRS!


TFRK 10 mars

Funderar på hur jag & Mirre ska se ut på lördag!
Det står mellan...


det är mörkblå kant på schabraket!

VS   



glömde ta med kavajen i den röda outfiten



Bilder #2










fin bakgrund?...






Gamla tävlingsfilmer

Hittade massor med filmer från när Mirre var och tävlade med Allis! Ser ju jättebra ut, nu blir jag ännu mer taggad till att tävla :D


Godmorgon!

 Vaken nu då, hur skönt som helst med studiedag!
Idag ska jag nog ta det lugnt nu och lite senare ska jag rida med frida. Sen vet jag inte riktigt, de ska va styrelsemöte med LRK men mamma skulle kanske inte hinna till det och då kommer jag ju inte dit heller. Men isåfall så kanske jag sover över hos frida eller att hon sover över hos mig!
Men vi får se.

Men nu ska jag fortsätta kolla på tv, håll utkik efter uppdatering!



Bild på när jag red felicias gamla ponny Naddel, fin ponny dedär!!


Dagens vill ha


Jofama by Kenza skinnjacka
SKITSNYGG!!


härlig dag

Nu sitter jag äntligen i soffan och tar det lugnt. Har varit en underbar dag med ridning och sen springning, go mat och sen en varm lång dusch!
Kollade precis på ponnyakuten, rolig tävling dedär med galopptävling ;) Just nu kollar jag på Narnia och skeppet i gryningen, den gick på en kanal här. Snart börjar kontoret med ove sundberg, så det ska jag kolla på :)

vi hörs om ett tag!


googoooo


ut och springa

Ska vara duktig nu, ut och springa! Ska inte springa jättelångt tänkte jag, men en bit iallafall. Har ju de som nyårslöfte att jag ska ut och springa och sluta småäta godis. Brukar liksom bli att jag äter lite på vardagarna bara för att vi alltid har godis hemma = inte bra. Ska sluta med det då och springa 1 dag i veckan + träning.
Så vi hörs sen!


Bildkälla


dressyrsadel - check!

Sedärja, nu är jag en dressyrsadel rikare! Båda satt bra men vi tog den bruna, den satt toppen, skön och hade ett superbra pris! Inte jättesnygg, men det gör inget eftersom jag bara ska ha den hemma och träna i. Så det blev verkligen jättegrymt :) Märket var Cavaletti eller något...


Sånhär fast brun.

Sedan red jag ut på Mirre med mamma som gick med Troja. Red ut i typ 45 minuter, skritt, trav & galopp. Hon var pigg och så som vanligt. Blir antagligen uteritter eller så nu mån - tis också, sen taggar vi hoppning på onsdag! :)


Bilder #1


Haha dog när jag såg denna bilden... hon är lik en kamel!











Kommer mer sen!


Kingsland summer 2012

Snyggt, speciellt tröjan längst ner till vänster!


Godmorgon!

Jag vaknade bara för en liten stund sen, ska äta frukost efter att jag har fixat blogginlägg osv. Sen ska jag upp till stallet, mocka och sedan prova dressyrsadlarna. Hoppas verkligen någon av dem passar!
Sedan blir det nog en tur ut i skogen.

Skönt att jag har ledigt imorgon och på tisdag också! :D
Vi hörs senare.


Kommer mer bilder sen också...


Dagens outfit



Jag:
Hjälm - Lamicell
Tröjor (under också) - Kingsland
Ridbyxor - JW
Stövlar - Mountain horse venice high rider

Mirre:
Träns - ingenaning
Pannband - Swarovski
Sadel - Dominus
Schabrak - JW
Benskydd - Eskadron


Härlig dag

Bloggar från mammas iphone :) Dagen idag har bara varit awesome! Åkte först till tre hästar och skulle kolla på en riväst till min syster, hon köpte en racesafe, fusk :( sen började vi kolla på DRESSYRSADLAR , så nu är det två här hemma som vi ska prova imorgon. Haha lite oväntat men sjukt bra! Red en stund i paddocken och Mimmi fotade, bilder kommer imorgon.. Mimmi red även en stund. Sen fick jag veta att inte Carro kunde idag så då var jag med Felicia, derya och Elsa på en fotbollsmatch på kongevi :) frös ihjäl typ. Åkte hem sen till mamma och pappas kompisar och kolla på mello. Ska snart dra hem, Blir med bloggning sen kanske, puss

yeyyyy <3


städat mitt rum

Vaknade halv 9 idag, herregud, trodde jag skulle sova typ till 12! Men icke.. Men jag skulle ju ha städat mitt rum i veckan. Men det har jag inte hunnit, så det gjorde jag nu på morgonkvisten istället ;) Det gick ganska snabbt!

Jag ska till kungälv om typ en timme, vi ska till tre hästar för mimmi ska köpa en ny ridväst och sedan ska jag köpa en present till både Carro & felicia. Får skrapa ihop lite pengar till det asså xd Haha...
Sedan hem och rida och tillbaka in till kungälv igen, ska kolla på en fotbollsmatch, ik kongahälla - ifk göteborg. Sen ska jag hem till carro, vi ska ha en liten egen tjejkväll för jag kan inte komma på hennes som är nästa vecka :(

Nu ska jag snart äta frukost, vi hörs senare!


Nina Fagerström


åhh damp....

Försöker fixa till en ny design och header och allt, men jag kommer inte på någon bra idé just nu!

Någon som skulle vilja göra en snygg design+header till mig? :D

 


underbart väder!

Börjar det inte bli vår nu, eller vad säger ni?! Riktigt underbart väder och här är det åtminstonde +10 i solen! Superhärligt, red bara i långärmad och en tjocktröja, till o med det blev varmt!



Tillbaka till ridpassen då!

Mirre: Markarbetespass, red fram i friskt tempo i traven och galopp i lätt sits, lät det rulla på typ. Hade lagt fram travbommar plus en bom på diagonalen och en på A-volten. Börja trava över bommarna på en volt. Sedan galoppera över ena bommen på andra volten och sedan över diagonalen, försökte va noga med att landa i rätt galopp. Sedan gjorde jag så att travbommarna blev studs istället!
Bra ridpass idag, hon var pigg men kontrollerad! :)

Tova: För er som inte vet vem Tova är, är det en häst som jag red ca 2 ggr vecka innan jag fick Mirre, en jätte energisk häst!
Red en kortis i paddocken, travade mest och försökte få henne lugn. Det var ju ett tag sen jag red henne, så det tog några minuter innan jag hittade "knapparna" på henne. Volter och sånt blev det! Men det gick faktiskt bra, fick ha mycket stöd på yttertygeln.


Bild på tova, fin häst dedär!

Nu blir det nog uteritter i helgen, ska njuta över det underbara vädret! Skulle ju kanske åkt iväg och hoppat men det blir på onsdag istället :) Ska även köra ett rejält dressyrpass, blir nog på måndag tror jag.


Look a like?

Look a like? ...


HUNTER



VS




HV POLO


gratttis!

Idag fyller min bästavän carro år! :D
GRATTIS!

Gratta henne här på hennes blogg eller på facebook så blir hon glad :3


hmhmm

Börjar bli lite trött på den designen jag har nu,

- är det dags för en förändring? eller är det bra ett tag till?
kommentera :D


hehe denna bilden igen ^^


tävling

jag är med och tävlar om en bloggdeisgn hos alexandrahollesen.blogg.se!


Outfit

Gjorde en outfit nyss, SKISNYGGG!!!


bloggtorkaaa...

har typ ingen idé om vad jag kan skriva om just nu..
det blir dom eviga "just-nu-gör-jag-detta-inlägg" hela tiden. Har inget  bra att komma med typ!

Vad vill ni läsa om? KOM MED FÖRSLAG!!
tankar, åsiktsinlägg (om vad), outfits, hiss & diss, dagens vill ha...


godmorgon

finally fredag, denna veckan har gått vääldigt segt tycker jag! Men veckan efter göteborg hs är väldig seg, alltid... Idag händer det väl inget speciellt så, bara några lektioner och sen bild efter lunchen och sedan slutar vi. 
Ska hem till stallet idag och rida Mirre, kanske blir lite markarbete i paddocken! 
Sen ska jag rida tova en kortis också :) 


jag och tova

Blir väl en chillkväll, godis och the voice sverige skulle jag tro. Sen på lördag ska jag rida och sedan till carro, och på söndag blir det ridning igen! Ska åka upp till Lunden nån gång i veckan, kan typ välja vilken dag som helst för dom är på semester så det är inga ridlektioner heller, nice!  
Skönt med studiedagar måndag och tisdag :D Skulle nog vara med frida dom dagarna, sova över och ridning skulle jag tro :) Sen är det styrelsemöte på måndag också.
Nu har vi snart lektion, så hejdå!


ont i hövvet

no more bloggning tonight, sorry!
nu ska jag sova, godnat.... zZzzZz


älskar rubriker

½ timma kvar utav våran rast, och vi sitter på bänkarna med datorerna, som vanligt typ :)
Ska förbereda lite för SO-redovisningen som vi ska ha nu, blev klar för typ 2 veckor sen så det blir bra.
anteckna! :dddd



Efter skolan sen så ska jag bara äta och sen direkt upp till stallet! Ska mocka och sånt och sedan ska jag smörja lite utrustning innan jag tar in Mirre en kort stund och borstar henne. Blir ingen ridning idag då jag ska till Lunden vid 6 och rida en hopplektion!
Får väl se om jag hinner fixa några tidinställda eller inte! Men hoppas på det :)

hörs ikväll annars..


11 sanningar om mig

- jag älskar att se andra människor lyckliga

- har väldigt mycket tankar som snurrar runt i mitt huvud hela tiden

- jag fyller år den 30 augusti, alltid en vecka efter att skolan har börjat..

- min högsta dröm just nu är att få tävla SM

- jag har väldigt lätt för skolan, det är jätteskönt 

-
Sen sjuan så har jag lärt känna otroligt många nya människor

- jag älskar min familj

- Jag är ganska rädd för nyårsraketer, men de har blivit bättre med tiden.. hehe

- jag vill verkligen satsa på ridningen!!

- jag är ganska lat 
 
- Mitt lyckonummer är 11, därför blir detta slutet på dessa sanningar!


-


RSS 2.0